Fals preot, pus sub control judiciar pentru înșelăciune. Câți bani a strâns din așa-zise „ajutoare pentru înmormântare”

Un tânăr de 19 ani din Galați care timp de un an s-a dat drept preot și a primit în acestă calitate circa 11.000 de lei cu titlul de ajutoare și donații a fost reținut și pus sub control judiciar, miercuri, de anchetatori.

Tânărul este cercetat pentru înșelăciune în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

„Din cercetări a rezultat că, timp de aproximativ un an, folosindu-se de calitatea falsă de preot, sub pretextul strângerii unor ajutoare financiare pentru înmormântare și construirea unei biserici, tânărul ar fi primit donații de la diferite persoane din țară și din străinătate, prejudiciul stabilit, până în prezent, fiind de aproximativ 11.000 de lei”, se arată în documentul citat.

Polițiștii spun că, în urma percheziției domiciliare, au fost administrate mai multe mijloace materiale de probă, din acestea rezultând posibilitatea existenței și altor victime, întreg prejudiciul cauzat urmând a fi stabilit pe parcursul cercetărilor.

Tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, care a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

„La acțiune au participat polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale”, se mai arată în comunicat.

Sursa: gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *