Banii pentru drumuri vor ajunge la primăriile din Botoșani. Ce spune prefectul despre această hotărâre a Consiliului Județean

Hotărârea recentă a Consiliului Județean Botoșani prin care au fost fondurile pentru drumuri va primi viză de legalitate din partea prefectului Dan Nechifor. Acesta a anunțat că nu va contesta actul normativ emis de Consiliul Județean, astfel încât fondurile defalcate din cote defalcate din TVA.

El susține că la baza deciziei sale a stat „interesul public” și nevoia ca drumurile de interes comunal și județean să fie deszăpezite.

„Având în vedere că drumurile județene au nevoie și de deszăpezire și de întreținere până începerea anotimpului rece, am dat aviz de legalitate pe acea hotărâre a Consiliului Județean”, a spus Nechifor.

În luna martie, Consiliul Județean a aprobat prima hotărâre de repartizare a banilor pentru drumuri, însă aceasta a fost atacată de prefect, pe motiv că banii au fost împărțiți pe criterii politice.

Acțiunea din instanță durează din martie, iar acum, prin emiterea unei noi hotărâri, aceasta rămâne fără obiect.

Consilierii județeni din Botoșani au votat o nouă hotărâre privind repartizarea banilor pentru drumuri. Hotărârea atacată de prefect, revocată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *