Directorul DSP Botoșani, despre cazurile COVID: Toți care se prezintă la spital sunt forme medii și grave. Avem decese, cu pacienți tineri fără comorbidități

Directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, a atras atenția, marți, asupra faptului că mulți dintre cei care se infectează cu coronavirus ajung cu forme grave la spital, fie că se prezintă târziu, fie că se își iau după capul lor tratamentul pe care îl văd pe internet. Directorul DSP Botoșani a atras totodată atenția că în ultima perioadă au fost înregistrate în județ și decese din cauza noului coronavirus, iar acestea sunt la persoane tinere.

Marți au fost înregistrate în județ 40 de noi cazuri, 11 dintre acestea fiind din municipiul Botoșani.

În ultimele zile, numărul de cazuri a crescut suficient de mult pentru această perioadă. Chiar depășesc așteptările noastre. Singurul lucru care ne îngrijorează este faptul că foarte mulți vin târziu la spital, motiv pentru care marea majoritate care se prezintă acum și sunt pozitivi trebuie internați. Atenționez populația, că nu este niciun fel de păcăleală dacă stau acasă și iau automedicația. Avem pacienți care au trecut prin Covid și s-au testat cu teste farmacie au luat medicație de pe internet și au venit cu hepatită toxică medicamentoasă. Pacienți tineri, care puteau să fie văzuți de medicul de familie sau specialist. (…) Toți care se prezintă acum la spital sunt forme medii și grave. Avem decese, cu pacienți tineri fără comorbidități, care au stat acasă de 10 zile, cu simptome și nu s-au prezentat la spital: de 43 de ani, de 49 de ani. E păcat”, a spus medicul Monica Adăscăliței.

Sursele de infectare din ultima perioada sunt, potrivit directorului DSP, pelerinaje religioase în diferite comunități din județ.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *