Două accidente mortale de muncă în județul Botoșani, în luna august

Două persoane și-au pierdut viața în urma unor accidente de muncă în luna august, informează printr-un comunicat Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani. Potrivit sursei citate, alte șapte persoane au fost accidentate la muncă, fiind cu incapacitate temporară de muncă.

Inspectorii ITM Botoșani au verificat luna trecută un număr de 42 agenţi economici, au fost constatate 83 de neconformităţi şi au fost dispuse 86 de măsuri, fiind aplicate  două amenzi în valoare de 15.000 de lei.

Lipsa evaluării riscurilor de accidentare şi de îmbolnavire profesională, inclusiv în ceea ce priveşte riscul biologic de infectare privind virusul SARS –COV2; neinstruirea lucrătorilor la angajare; lipsa planul de prevenire şi protecţie; neasigurarea efectuării examenului medical la angajarea lucrătorilor şi a examenului medical periodic; neefectuarea triajului epidemiologic la intrarea în unitate, neefectuarea instruirii împotriva SARS-COV2, lipsa materialelor de protecţie contra virusului au fost printre deficiențele constatate de inspectorii ITM Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *