Serbările din prima zi de școală, transmise online. Anunțul făcut de ministrul Educației

Serbările din prima zi de școală vor fi transmise online de școli. „Directorii unităților de învățământ au și această sarcină de a recomanda participarea în sistem hibrid și online, pentru a diminua aceste aglomerări de persoane”, a precizat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Serbările din prima zi de școală vor fi transmise online pentru a evita aglomerările în curţile  şcolilor. „Ceremoniile de deschidere sunt momente foarte importante în școală, sunt importante mai ales pentru cei din clasele de început de ciclu. Se vor crea, fără discuție, aglomerări de persoane în școală – elevi, părinți, profesori. După o lungă dezbatere, ordinul de ministru precizează foarte clar că sunt deschise aceste ceremonii de început de an școlar cu următoarele condiții: să se desfășoare numai în exterior, să fie obligatorie masca de protecție și să aibă o durată limitată la oră și jumătate”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în cadrul dezbaterii „Vaccinul anti-COVID pentru copii: cum ne protejăm copiii, odată ce începe şcoala?”, organizată de Salvați Copiii România.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că „directorii unităților de învățământ au și această sarcină de a recomanda participarea în sistem hibrid și online pentru a diminua aceste aglomerări de persoane”.

La rândul lui, Mihai Craiu, medic pediatru la compartimentul de primiri urgențe de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului “Alessandrescu- Rusescu” (INSMC), a explicat că „e necesar să existe niște precauții speciale din cauza circulației tulpinii Delta” în prima zi de școală.

Conform ordinului comun al ministerelor Sănătăţii şi Educaţiei, „sunt permise festivitățile de deschidere a anului școlar/universitar, organizate doar în exterior, cu purtarea obligatorie a maștii de protectie și fără ca durata acestora să depășească 1,5 ore”.

Sursa: RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *