Cinci activități pe care românii le fac cel mai des pe internet

Nu mai este un secret faptul că românii sunt mari consumatori de online. Ne mândrim ca fiind țara cu cea mai mare viteză de internet din Europa și în top cinci în lume. Având la dispoziție asemenea bandă, plus un apetit crescut pentru mediul virtual, românii au căutat să-ș folosească într-un mod cât mai util și practic.

Conform unor studii, majoritatea românilor folosesc internetul pentru comunicare și pentru a naviga pe rețelele sociale. Ca și în viața reală, majoritatea dintre respondenți la studiu au recunoscut că le place să vadă ce fac prietenii, rudele, să-și etaleze ultimele achiziții, să se informeze etc.

Însă comportamentul românilor în mediul online este variat și surprinzător uneori. Trăim în secolul vitezei și al tehnologiei. Internetul ne-a unit, ne-a dezvoltat și ne-a schimbat stilul de muncă și de viață. În teorie suntem mai comunicativi și mai interactivi. În realitate suntem mai străini unii cu alții în viața cotidiană și reală.

Rețelele de Socializare

Conform unui studiu făcut de Reveal Marketing Research, rețelele de socializare sunt  în topul preferințelor românilor și al activităților cotidiene. Peste 83% dintre cei ce au participat la acest studiu au răspuns că accesează zilnic rețelele sociale în dorința de a comunica cu cei dragi, prietenii, în scop de business sau doar pentru a culege informații. Totodată, românii sunt generatori de conținut pe aceste rețele sociale, ceea ce le crește interesul pentru ele, fiind și o sursă de venit.

Știri și informații

Pe poziția secundă în topul activităților întreprinse de români pe internet constă în accesarea site-urilor de știri și pentru diverse informații. Revistele și ziarelele online sunt și ele preferate într-o proporție de 76%. Internetul ne poate răspunde la orice întrebare, iar mediul online este acum un canal important de comunicare și informare. Deci, este de înțeles de ce românii declară că au această activitate în mod constant.

Relaxare și divetisment

Inevitabil, activitățile de relaxare și divertisment ocupă o poziție fruntașă mai ales în rândul tinerilor. Internetul este un ocean de resurse pentru divertisment, relaxare, amuzament. Românii accesează diferite site-uri pentru filme și muzică, pentru jocuri, pentru activități, inclusiv accesează site-urile diferitelor cazinouri internationale cu bonus fără depunere.

De când cu dezvoltarea internetului, a crescut foarte mult industria jocurilor video, industria filmelor și a muzicii. Tinerii petrec ore întregi în fața ecranului pentru a practica diferite jocuri de echipă, pentru a urmări filme sau pentru a asculta muzică.

Hobby-uri și activități profesionale

În ultimii ani, tot mai mulți tineri au ales să dezvolte diferite activități profesionale pe care să le poată practica de acasă. Inclusiv învățatul online a devenit o acțiune recurentă și frecventă în rândul adolescenților și celor mici. Aceștia participă la tot felul de cursuri gratuite sau plătite pentru dezvoltarea personală. Totodată, școala a început să adopte și varianta online, iar elevii pot participa la ore în mediul virtual.

1 din 4 mileniali caută pe Internet informații despre hobby-urile lor. În mod similar, aproximativ o treime din familiile moderne face același lucru. Este interesant faptul că 41% dintre seniorii pensionari sunt, la rândul lor, preocupați de hobby-uri și apelează la informațiile din mediul online pentru a fi informați în domeniul lor de activitate.

Shopping

Topul celor cinci activități făcute pe online este încheiat de shopping. Comerțul online a crescut foarte mult în ultimii ani. În prezent, se poate cumpăra aproape orice de pe internet, de oriunde, oricând. Această activitate a dus la dezvoltarea magazinelor online, a plăților online, a tranzacțiilor bancare online și la dezvoltarea relațiilor business-to-business și business-to-consumer.

Aproape jumătate dintre cei ce au participat la studiile de specialitate au declarat că realizează plata facturilor sau a altor cheltuieli pe Internet. Este interesant faptul că mai mult de jumătate dintre seniorii pensionari au optat pentru plățile online.

Cu siguranță sunt mult mai multe activități pe care le facem zilnic în mediul online și cu siguranță lucrurile vor evolua mult în această direcție. Acum avem, pe lângă laptop-uri performante, și telefoane inteligente, televizoare smart, tablete interactive.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *