FOTO! Cărţi de identitate false descoperite de polițiștii de frontieră botoșăneni asupra a doi tineri

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit două documente de identitate cu însemnele autorităților române, care s-au dovedit a fi false. Cei doi cetăţeni, din Republica Moldova respectiv Ucraina, implicaţi sunt cercetaţi pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

La sfârşitul săptămânii, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, S.S., în vârstă de 21 de ani, cetăţean ucrainean, pasager al unui autocar ce efectua o cursă ocazională.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit, ocazie cu care a fost descoperită, în borseta personală, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, având  imprimate datele și fotografia unei alte persoane de sex masculin.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui act autentic, fiind fals total.

Potrivit ITPF, un caz similar s-a produs şi în data de 5 septembrie, tot în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, când, la efectuarea formalităților de control s-a prezentat un cetăţean al Republicii Moldova, în vârstă de 28 de ani, ce dorea să intre în România, conducătorul unui microbuz.

Şi de această dată, după efectuarea controlului amănunţit, a fost descoperită, în borseta personală, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, având imprimate datele și fotografia unei persoane de sex feminin, polițiștii de frontieră stabilind în urma verificărilor specifice efectuate că şi acest document nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, cei doi bărbaţi au declarat că doreau să predea cele două cărţi de identitate unor persoane aflate pe teritoriul Republicii Cehe. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, mai arată sursa citată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com