Clase Smart pentru elevii olimpici, la Botoșani, din acest an școlar. Ce presupune proiectul derulat de Inspectoratul Școlar!

Inspectoratul Şcolar Botoşani, în parteneriat cu două mari companii din judeţ, va realiza un proiect-pilot dedicat performanţelor şcolare. Este vorba de înființarea unor „clase Smart”, unde vor fi pregătiţi cei mai buni elevi din județul Botoșani. Ada Macovei, inspectorul general al IȘJ Botoșani, a declarat că proiectul se va derula din acest an școlar în vederea creșterii rezultatelor școlare și a îmbunătățirii performanțelor elevilor.

Împreună cu un grup de oameni de afaceri am purtat câteva discuții premergătoare pentru un proiect pilot în ceea ce privește clasele Smart, la clasa V-a și a IX-a, în două unități de învățământ din municipiul Botoșani. Clasele vor fi dotate și echipate modern, cu tehnologii de ultimă generație, care vor deschide orizonturile copiilor și îi vor ajuta să aprofundeze și să-și extindă cunoștințele, dobândind în același timp și competențe digitale și de limbă engleză atât de necesare integrării lor ulterioare în viața socio-profesională și în câmpul muncii, iar pe termen scurt pentru îmbunătățirea rezultatelor școlare”, a precizat Ada Macovei.

Potrivit sursei citate, în clasele Smart vor fi realizate selecții din rândul copiilor care își doresc să facă performanță în domeniile de matematică, fizică, informatică, chimie și biologie, iar regimul va fi de școală după școală.

”Se vor desfășura orele normal, dimineața, iar după-aqmiaza vor face aceste lecții de aprofundare și sperăm să obținem rezultatele pe care le estimăm acum, la începutul proiectului, astfel încât el să se extindă în anii următori și în alte unități de învățământ din județ. Încercăm să facem proiectul funcțional din acest an școlar”, a adăugat inspectorul general al IȘJ, care a precizat totodată că urmează să se identifice școlile în care vor funcționa aceste clase.

 

One thought on “Clase Smart pentru elevii olimpici, la Botoșani, din acest an școlar. Ce presupune proiectul derulat de Inspectoratul Școlar!

  1. O prostie mare cât cerul! E un proces clar de segregare a elevilor. Ce rost mai are, atunci, Centrul de excelență? Bănuiesc că vor fi atrași profesorii cei mai buni, care lucrând și după amiaza cu smarții nu vor mai da același randament cu elevii de rând! Le punem la smarți și etichetă galbenă în piept, să arătăm că ei sunt elita? Bazaconii venite de la una care experiență la catedră insuficientă. Bănuiesc că orele de chimie le vei susține tu, doamna inspector?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *