Studenții de la UMF Iași vor intra în examene doar cu certificat de vaccinare sau un test negativ

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF) nu renunţă la măsurile de siguranţă pentru perioada sesiunii. În urma şedinţei Senatului universităţii de săptămâna trecută s-a luat decizia ca toate examenele care vor începe de astăzi, luni, 6 septembrie, să respecte aceleaşi reguli de protecţie sanitară ca în vara trecută, scrie Ziarul de Iasi.

Prin urmare, studenţii, cadrele didactice şi personalul auxiliar vor prezenta, înainte de fiecare examen, unul dintre următoarele documente: certificatul de vaccinare anti-COVID, fiind acceptate inclusiv variantele cu o singură doză, un rezultat negativ al testului RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore, un rezultat negativ certificat (făcut la un laborator, o farmacie sau un loc autorizat) al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore, o adeverinţă din care să rezulte că în respectiva persoană se află între zilele 15 şi 180 de la confirmarea infecţiei cu SARS-CoV-2.

În vară, UMF a fost dată în judecată de o asociaţie studenţească şi de către unul dintre profesori în urma impunerii acestei decizii, dar a câştigat ambele procese.

Prin urmare, decizia Senatului pune în acord hotărârile universităţii cu noile decizii la nivel naţional, cum ar fi recenta decizie a Ministerului Sănătăţii de a prelungi valabilitatea unui test antigen rapid de la 24 de ore la 48 de ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *