FOTO! O tânără din Botoșani a obținut premiul pentru cea mai bună actriţă, la Gala Tânărului Actor – HOP

Premiul „Ştefan Iordache”, Marele Premiu al Galei Tânărului Actor – HOP, a fost câştigat sâmbătă seară, în Gala de închidere, de actriţa Oana- Elena Antonovici, în vârstă de 35 de ani, din Bucureşti, absolventă a Universităţii de Vest din Timişoara, promoţia 2019.

Oana-Elena Antonovici a fost prezentă în secţiunea Individual cu spectacolul „Caţa, Caţa, Caţaveanca”, după „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale.

Mulţumesc, mulţumesc tuturor oamenilor care m-au susţinut astăzi. Mi-am dat seama că am foarte mulţi prieteni. Mulţumesc domnului Gigi Căciuleanu că mi-a dat şansa să particip, la cei 35 de ani ai mei, la gală”, a spus actriţa.

Marele Premiu al Galei – „Ştefan Iordache” se acordă în memoria marelui artist, care a fost membru al juriului la mai multe ediţii ale Galei HOP, un mare apropiat al acestui eveniment şi al susţinerii tinerilor la început de carieră. Dacă iniţial, începând cu ediţia 2009, acesta a fost acordat pentru cel mai bun actor la secţiunea Individual, începând din anul 2013, organizatorii au decis ca Premiul „Ştefan Iordache” să devină Marele Premiu al Galei.

Cine au fost câștigătorii!

  • Premiul pentru cea mai bună actriţă la secţiunea Individual i-a fost acordat actriţei Diana-Raluca Amitroaie, în vârstă de 22 de ani, din Botoşani, absolventă a Universităţii Naţionale de Arte „George Enescu” din Iaşi, promoţia 2021. Ea a prezentat momentul „Andrisantul necunoscut” după „Cum se înţeleg ţăranii”, „O noapte furtunoasă” şi „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale.
  • La categoria cel mai bun actor la secţiunea Individual, premiul i-a revenit lui Marin Lupanciuc, născut pe 28 noiembrie 1997, la Chişinău, absolvent al Universităţii de Vest din Timişoara, promoţia 2019.
  • Marin Lupanciuc a primit, de asemenea, şi Premiul publicului la categoria Cel mai bun actor. Premiul „Cornel Todea” pentru cea mai bună trupă de actori, distincţie susţinută începând cu ediţia a XVI-a de familia Todea, a fost acordat trupei compuse din Stela Cora, Andrei Cristea şi Lăcrămioara Soare, pentru spectacolul „D’ale lu’ Aghiuţă”.
  • Premiul „Sică Alexandrescu”, premiul special al juriului, a fost câştigat de Petru Marginean, născut pe 2 octombrie 1998, la Chişinău, absolvent al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, promoţia 2020. El a prezentat, la secţiunea Individual, spectacolul „Repaus” după „Repaus duminical” şi „Politică” de I.L. Caragiale.
  • Premiul pentru cea mai bună actriţă, decis de public, i-a revenit Andradei Oltean, născută pe 8 februarie 1998, la Alba Iulia, absolventă a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, promoţia 2020. Ea a prezentat momentul „Pentru faptă răsplată” după „Năpasta” de I.L. Caragiale”. Andrada Oltean a primit şi premiul pentru prestanţă şi rostire scenică, oferit de actriţa Dorina Lazăr.
  • La categoria Cea mai bună trupă de actori, potrivit votului publicului câştigători au fost Cezara Creţu, Andrada Oltean, Vlad Pelin şi Alis Pelle cu spectacolul „Memento uMori (I.L. Condoleanţe)”.

În deschiderea Festivităţii de decernare a premiilor a fost prezentat spectacolul „‘A fi ŞI a nu fi'”. CARAGIALE, un MEREU ALTUL” de şi cu Gigi Căciuleanu, cu Paul Ilea, Ana şi Bogdan Iacob, muzica Paul Ilea.

A XXIV-a ediţie a Galei Tânărului Actor, al cărei director artistic este coregraful Gigi Căciuleanu, s-a desfăşurat în perioada 2-4 septembrie la Alba Iulia. Gala Tânărului Actor – HOP este un program permanent al UNITER, singular în peisajul festivalier autohton şi are ca scop promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic de stat şi particular.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *