Primarul Botoșaniului, la moartea lui Ioan Cobâlă: „Folclorul românesc a pierdut un titan! Botoșănenii au pierdut un om drag!”

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a transmis un mesaj de regret la moartea maestrului dirijor Ioan Cobâlă, cetățean de onoare al orașului. Ioan Cobâlă a murit vineri, la spital, unde a stat o săptămână în urma unui stop cardio-respirator. Artiști din întreaga țară, dar și oameni politici și din administrație, care îi cunosc cariera marelui dirijor,  își manifestă tristețea față de pierderea acestuia.

„Folclorul românesc a pierdut un titan! Botoșănenii au pierdut un om drag! Noi toți am devenit „mai săraci” spiritual, odată cu retragerea din scenă a excepționalului dirijor și profesor, cetățean de onoare al municipiului Botoșani, Ioan Cobâlă! Nu sunt cuvinte care să sublinieze tristețea ce ne înconjoară! Ne alină gândul că maestrul va continua să trăiască prin moștenirea folclorică pe care ne-a lăsat-o, prin generațiile de artiști formate, prin numele mari ale muzicii populare cu care Ioan Cobâlă a colaborat de-alungul impresionanților ani de carieră! Drum lin, maestre! Condoleanțe familiei!”, este mesajul primarului Cosmin Andrei.

Tristețe fără margini! Maestrul Ioan Cobâlă a murit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *