Artiștii din România, devastați de durere după moartea botoșăneanului Ioan Cobâlă. „Astăzi ne-a părăsit un titan al folclorului”

Artiștii din România sunt devastați de durere după moartea maestrului din Botoșani, Ioan Cobâlă, omul care a ajutat la formare unora dintre cei mai renumiți și apreciați interpreți de muzică populară din țară.

Zeci de interpreți și-au exprimat regretul față de moartea maestrului pe rețelele de socializare. Printre primii care au transmis câteva cuvinte la trecerea în neființă a lui Ioan Cobâlă au fost Ion Paladi și Dan Doboș:

Tot mai săraci și pustii rămânem nu doar noi, dar și folclorul românesc! Nu doar Botoșaniu este în Doliu, dar și toată România!  Astăzi ne-a părăsit un titan al folclorului – Marele dirijor, compozitor, orchestrator, folclorist, Maestrul Ioan Cobâlă! Drum lin spre împărăția cerului, Maestre! Dumnezeu sa-l ierte și să-l odihnească în pace!”, a transmis Ion Paladi.

„Deși nu credeam, astăzi am primit vestea nefericită….Maestru Ioan Cobâlă a trecut în lumea celor drepți. Am vorbit cu dumnealui până în ultimele momente, am râs, am glumit, am făcut repetiții, și am stabilit primii pași pentru organizarea Festivalului de Folclor „Ioan Cobâlă”. L-am lăsat binedispus, mi a urat succes la filmări, și iată ca astăzi îmi amintesc cu tristețe acele momente în compania dumnealui.

Sunt trist și abătut și cred că multă vreme îl voi avea în imagine asa cum dirija Orchestra la repetiții și cum mă încuraja să merg înainte pe acest drum al cântecului popular că merg bine și drept. M-a călăuzit pe drumul folclorului autentic, a crezut în mine și în potențialul meu, mi-a fost mai mult ca un dirijor sau profesor. Drum lin maestre, veți rămâne mereu în rugăciunile mele”, a transmis Dan Doboș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *