Încă o localitate din Botoșani a intrat în zonă galbenă. Unde s-au înregistrat cele mai multe îmbolnăviri, vineri!

Direcția de Sănătate Publică Botoșani a raportat, vineri, 20 de noi cazuri de coronavirus în județ. Cele mai multe, respectiv nouă cazuri sunt în municipiul Botoșani, câte două cazuri la Roma și Corni și câte un caz la Brăești, Bucecea, Dângeni, Flămânzi, Lozna, Răchiți și Vorniceni.

Pe lângă localitatea Roma, care are incidența de 1,53 la mie și a intrat joi în zonă galbenă, vineri a mai intrat în zonă galbenă și localitatea Ibănești, cu o rată de infectare de 1,59 la mia de locuitori. În municipiul Botoșani incidența este de 0.30 la mie, iar la nivelul județului se înregistrează o rată de 0,19 la mie.

Pe de altă parte, un specialist român renumit a lansat un avertisment dur, înainte ca anul școlar 2021-2022 să înceapă. Potrivit declarațiilor acestuia, școlile din România vor fi închise imediat după debutul noului an, iar elevii vor fi trimiși acasă. Cercetătorul român Octavian Jurma rupe tăcerea cu puțin înainte ca școala să înceapă la data de 13 septembrie. Din datele publicate, marți, 31 august, în mediul online de către specialist, reiese faptul că multe unități de învățământ se vor închide în două săptămâni după începerea noului an școlar.

 

Avertisment dur din partea unui specialist. Cât de repede vor fi închise şcolile imediat după debutul noului an

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *