Fetiță de 3 ani dată în judecată. De ce este micuța chemată în instanță

Caz incredibil în Cluj-Napoca! O fetiță de numai 3 ani a fost dată în judecată, alături de familia sa. Micuța este chemată în instanță, după ce familia sa a fost acuzată că ocupă în mod abuziv o locuință dintr-o casă modulară din Pata Rât. Cazul a fost făcut public de Asociația Căși Sociale ACUM.

În 1 septembrie, Lara va merge la Judecătoria Cluj-Napoca fiind chemată în proces de Consiliul Local Cluj-Napoca prin primarul Emil Boc. Autoritățile transformă o minoră de 3 ani în pârâtă și o cheamă în fața judecătoriei. Cum ar putea un copil de 3 ani să răspundă în fața judecătorului? Ne solidarizăm cu fetița și familia afectată, și cerem #DreptatePentruLara!”, au transmis reprezentanții asociației.

Cum s-a ajuns ca un copil de trei ani să fie dat în judecată

Procesul împotriva fetiței de 3 ani continuă și în prezent, deși tatăl deja a predat cheile respectivei locuințe încă de anul trecut.

„În 24.06.2021, Sz.D. și fata lui de 3 ani, au primit o înștiințare din partea primăriei Municipiului Cluj-Napoca, conform căreia el și fiica lui sunt în evidența primăriei că ocupă abuziv un apartament dintr-o casă modulară din Pata Rât. În octombrie 2019 Sz.D. a intrat într-o cameră goală de acolo, pentru că nu avea cum să locuiască în continuare cu părinții lui în camera de 16 m² primită de la primărie în 2010 după evacuarea de pe strada Coastei. Chiar dacă el a predat cheia acelui spațiu reprezentantului primăriei în vara anului 2020, procesul continuă împotriva lui și al minorei de 3 ani. Dacă ar fi copilul tău, tu ce ai spune autorităților?”, au mai scris reprezentanții asociației.

Sursa: spynews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *