Motivul pentru care Ongenda l-a refuzat pe Gigi Becali. Ce salariu i s-a propus

Glumele lui Becali au anulat transferul lui Ongenda la FCSB. Mijlocașul francez a reținut că Gigi îl considera un fotbalist foarte slab și a refuzat oferta, deși ar fi câștigat 290.000 de euro în primul an.

FCSB trebuie să se reorienteze, fiindcă Hervin Ongenda e imposibil de adus acum. Edi Iordănescu îl consideră pe mijlocașul ofensiv un fotbalist foarte bun și l-ar fi vrut, doar că francezul nu e de acord să treacă la București. Convenabil pentru toți El a reținut glumele lui Becali și nu trece peste ele. FCSB i-a propus acum un contract excelent, cu 20.000 de euro lunar și cu 50.000 de euro la semnarea actului.

Ongenda a refuzat. Botoșanii ar fi primit 400.000 de euro, o sumă pe care Valeriu Iftime, președintele moldovenilor, o acceptase. Francezul a preferat să continue în Moldova. “Probabil că vrea să semneze din ianuarie cu un alt club și să plece liber“, crede Valeriu Iftime, președintele de la Botoșani.

Fotbalistul mai are contract cu moldovenii până în iunie 2022, deci în ianuarie ar avea, într-adevăr, dreptul să semneze cu oricare formație interesată de el, dar să se prezinte la noul loc de muncă de la 1 iulie.

Ongenda preferă să fie liber

Avantajul lui Ongenda: în loc să primească FC Botoșani 400.000 de euro, poate să încaseze el o sumă asemănătoare, ca jucător liber. În afara calculelor financiare, unele nesigure, din moment ce jucătorul poate să se accidenteze ori să joace slab în lunile viitoare și să-și “ciobească” astfel cota de piață, pentru Hervin au contat declarațiile prin care Becali l-a jignit și l-a descris ca pe un fotbalist foarte slab, umflat de media.

Ce spusese Gigi: “Când joacă Ongenda, FC Botoșani e cu un om în minus. Mie nu îmi place jucătorul acesta, dar e treaba lor, e pariul lor, să se joace de-a pariul! Dacă Iftime îmi dă un milion, tot nu îl iau pe Ongenda! Facem circ în echipă, ce facem?! Botoșanii au echipă de play-off, dar fără Ongenda!”. Becali îl caracterizase astfel pe francez în septembrie 2018. De atunci și-a mai schimbat opinia și a încercat acum să îl cumpere, la cererea lui Edi Iordănescu.

Eu l-aș fi dus pe Ongenda la FCSB imediat, dacă ar fi depins de mine. Oferta a fost foarte bună. Hervin e un om de cuvânt, dacă a zis că refuză, așa rămâne! Până la urmă, e mai bine să ai de-a face cu astfel de oameni decât să discuți cu unii care spun ceva și fac altceva”Florin Manea, agentul lui Ongenda.

Sursa: gsp.ro

One thought on “Motivul pentru care Ongenda l-a refuzat pe Gigi Becali. Ce salariu i s-a propus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *