Un medic botoșănean va conduce Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Spiridon“ din Iași

Medicul botoșănean Daniel Vasile Timofte este noul manager al Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Spiridon“, după ce a promovat primul proba de prezentare a proiectului managerial. Acesta a ocupat în ultimul an funcţia de manager interimar al unităţii medicale, mai exact de când ex-managerul Ioan Bârliba, şi contracandidat în acelaşi timp la actualul concurs, şi-a înaintat demisia din funcţie.

Un alt candidat pentru funcţia de manager al spitalului a fost Vasile Rusu, jurist la DSP Iaşi. În urma susţinerii publice a proiectului de management, clasamentul a fost următorul: Daniel Timofte – 8,71, Vasile Rusu – 8,32 şi Ioan Bârliba – 8,26.

Înainte de prezentarea proiectelor, a existat proba de verificare a dosarelor. La această probă a fost eliminată, în urma unei contestaţii, Raluca Neagu Movilă, medic primar la Spitalul „Sfântul Spiridon“, coordonator al Centrului Regional de Transplant şi soţia liderului local PMP, Petru Movilă, actual city manager al municipiului Iaşi. Cel care a depus contestaţia la adresa ei a fost Daniel Vasile Timofte, managerul interimar şi contracandidat în concurs.

Acesta a reclamat faptul că Raluca Neagu Movilă, în proiectul managerial, a depăşit numărul de pagini prevăzut în regulamentul de concurs. Mai exact, în loc de 20 de pagini, aceasta ar fi redactat de fapt 30 de pagini. Contestaţia a fost admisă, iar Raluca Neagu Movilă a depus o plângere în Contencios Administrativ prin care solicita suspendarea concursului pe motiv că nu s-ar fi respectat graficul concursului şi pentru că managerul interimar a avut acces la dosarele depuse la secretariatul unităţii medicale.

Tot Raluca Neagu Movilă a mai afirmat că, în cazul în care obţine suspendarea concursului, va cere anularea acestuia şi în plus suspendarea din funcţia de mana­ger a lui Daniel Timofte pe tot parcursul unui viitor concurs. Daniel Timofte a respins acuzaţiile aduse de Raluca Neagu Movilă, considerându-le ca nefondate.

Sursa: Ziarul de Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *