Scandalos! Un tânăr de 19 ani din Botoșani făcea trafic de droguri. Își punea prietena minoră să vândă cannabisul

Un tânăr de 19 ani din județul Botoșani a fost arestat preventiv, miercuri, în baza unui mandat emis de Tribunalul Botoșani, pentru vânzarea de droguri pe care le producea în spatele casei sale.  Grav este că acesta o punea pe prietena sa, de doar 16 ani, să ducă cannabisul la consumatori și să încaseze contravaloarea acestuia.

Botoșăneanul a cumpărat în primăvară semințe de cannabis de pe internet și le-a plantat în spatele casei sale de pe raza orașului Flămânzi. Pe timpul verii a întreținut cultura ilegală, iar în luna august a început să recolteze semințele de cannabis. Le prelucra, le cântărea și le vindea la consumatori de pe raza orașului Flămânzi.

Pe baza unor informații obținute, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism l-au urmărit pe tânărul din Flămânzi, organizând un flagrant în timp ce vindea „marfa”. Duminică, procurorii DIICOT au făcut un flagrant acasă la persoana respectivă, obținând probe cu ajutorul cărora au obținut, miercuri, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele individului.

Tânărul este acuzat de săvârșirea infracțiunii de cultivare, deținere și vânzare de droguri de risc, fără drept.

Solutia pe scurt:

Admite propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Botoşani formulată în dosarul nr. 88/D/P/2021. În temeiul art.226 Cod procedură penală raportat la art.202 alin.1 şi 3, art.223 alin. 2 din Codul de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului CIOBANU MARIN, pentru săvârșirea infracțiunii de cultivare, deținere și vânzare de droguri de risc, fără drept prev. de art. 2 alin.1 cu aplicarea art.13 alin.1 lit.d din Legea nr.143/2000 cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 1.09.2021 şi până la data de 30.09.2021 inclusiv.

Tragedie! Un jandarm din Botoșani a murit. Cadrele medicale au intervenit, însă nu l-au putut salva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *