FOTO! Secretarul general adjunct al Guvernului, Mircea Abrudean, la Botoșani: Cea mai mare problemă în ultima perioadă o constituie creșterea foarte, foarte mare a prețurilor materialelor de construcție

Secretarul general adjunct al Guvernului, Mircea Abrudean a prezentat, miercuri, conducerii Consiliului Județean, dar și primarilor din județ Panul Național de Investiții „Anghel Saligny”, PNDL III. Acesta a precizat că acest program va avea un buget alocat de 50 miliarde lei și va funcționa pe principiul PNDL.

Va funcționa pe principiul PNDL și cu privire la depunerea proiectelor, cu privire la depunctare, la modalitatea de realizare a achizițiilor. Este o formă pe care o cunoșteți deja. Vor fi mici diferențe, dar principiile de funcționare vor fi aceleași. Acest program se va afla astăzi pe masa Guvernului și va fi adoptat prin Ordonanță de Urgență”, a spus Mircea Abrudean.

Reprezentantul Guvernului a vorbit și despre ordonanța de urgență privitoare la ajustarea prețurilor contractelor la achizițiile publice determinate de creșterea prețurilor materialelor de construcții.

Cea mai mare problemă în ultima perioadă o constituie creșterea foarte, foarte mare a prețurilor materialelor de construcție, motiv pentru care ați fost bombardați de către contractori cu solicitări de ajustare și majorare a prețurilor la contracte. Avem și această ordonață care permite ajustarea prețurilor la contracte, acolo unde nu existau clauze  de revizuire a prețurilor. Țineți cont că ea este primul act normativ de acest gen din Uniunea Europeană. S-a lucrat mult la acest act normativ, care cu siguranță nu este perfect, dar este un instrument care vă poate ajuta în acest moment și care poate debloca proiectele de infrastructură publice de la nivel local și nu numai. (…) Ordonanța prevede ca toate ajustările care se vor face să fie suportate din bugetul de stat, acolo unde vorbim de contracte finanțate din fonduri guvernamentale, că vorbim de PNDL, CNI și pe unde mai aveți depuse contracte semnate de finanțare”, a mai spus secretarul general adjunct al Guvernului.

Mircea Abrudean a mai vorbit de Ordonanța de urgență privind modificarea legii achizițiilor publice, cea referitoare la modificările pe ceea ce înseamnă contestații depuse la Comisia Națională, dar și de modificările la legea energiei. Reprezentantul Guvernului s-a aflat miercuri, la Botoșani, într-o vizită de lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *