Două dintre sălile de sport din municipiul Botoșani, transformate în centre de vaccinare, vor fi redate școlilor

Două dintre cele trei săli de sport din municipiul Botoșani, transformate în centre de vaccinare, ar putea fi redate școlilor. Este vorba de sala de sport de la Liceul Pedagogic și cea de la Școala 17 Botoșani, unde adresabilitatea la vaccinare este scăzută, Directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, spune că în ultima lună la Școala 17 s-au vaccinat 403 persoane, iar la Liceul Pedagogic 967 persoane.

Dorim ca aceste săli de sport să revină copiilor pentru activitatea sportivă. Văzând că nu este o adresabilitate mare pe aceste două centre, ne gândim să realocăm alte spații fără să închidem cele două centre. pur si simplu să realocăm două spații noi și să dăm aceste săli de sport unităților școlare pentru activitate lor de bază”, a precizat Adăscăliței

La rândul său, prefectul Dan Nechifor a precizat că în niciun caz nu vor fi închise centrele de vaccinare.

Trebuie să luăm în calcul faptul că nu putem scădea numărul centrelor de vaccinare din județ, chiar dacă adresabilitatea nu este foarte ridicată la acele centre unde există  persoane care vor să se vaccineze, și atunci vom vedea în funcție de ce situații ni se va oferi, dacă vom desființa sau nu acele centre. Fac precizarea că la ora actuală sunt declarate ca și centre de vaccinare la nivel național”, a spus Nechifor.

Declarațiile vin după ce șefa Inspectoratului Școlar Județean, Ada Macovei, a cerut ca sălile de sport să fie redate învățământului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *