O nouă creștere a cazurilor de coronavirus în județul Botoșani. Directorul DSP: Sunt persoane care au venit din străinătate, sunt persoane tinere, persoane care vin din concedii

Direcția de Sănătate Publică Botoșani a anunțat, marți, 15 noi cazuri de coronavirus, numărul fiind, în continuare, în creștere. Este vorba de patru persoane din municipiul Botoșani, câte două din Vorniceni, Tudora și Dorohoi și câte una din Albești, Copălău, Ibănești, Mileanca și Roma.

A crescut numărul de persoane pozitive. Dacă în ultimele trei luni am avut maxim patru cazuri pe zi, zilele acestea am avut și 13 cazuri pozitive, inclusiv decese datorate Covid. Sunt persoane care au venit din străinătate, sunt persoane tinere, sunt persoane care vin din concedii, asta vă spun în urma anchetelor epidemiologice și continuă să crească numărul de cazuri în Botoșani”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

Incidența COVID la nivelul județului Botoșani este de 0,14 la mia de locuitori, iar la nivelul municipiului de 0,24 la mie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *