Atenție, botoșăneni! Reguli noi de la 1 septembrie, pentru intrarea în Bulgaria

Autorităţile de la Sofia au revizuit condiţiile de intrare în ţară, în contextul pandemiei de COVID-19, anunţă Ministerul român al Afacerilor Externe. Luni, 30 august, MAE a anunţat că autorităţile de la sud de Dunăre au revizuit condiţiile de intrare în ţară, în contextul pandemiei. Noile măsuri se aplică începând cu data de 1 septembrie, se arată în comunicatul ministerului.

Conform noilor prevederi, cetăţenii români care sosesc din România (menţinută în zona verde) pot intra în Bulgaria sub condiţia prezentării, pe lângă documentele de călătorie, a unuia dintre următoarele documente:

  • un certificat digital european COVID-19 care atestă vaccinarea sau un document similar, care conţine aceleaşi date precum certificatul digital european COVID-19;
  • un certificat digital european COVID-19 care atestă vindecarea sau un document similar, care conţine aceleaşi date precum certificatul digital european COVID-19;
  • un certificat digital european COVID-19 care atestă testarea sau un document similar, care conţine aceleaşi date precum certificatul digital european COVID-19.

Există şi excepţii

Printre categoriile de persoane exceptate de la cerinţa prezentării de documente COVID-19 la intrarea în Republica Bulgaria se află persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria, în cazul în care se garantează părăsirea imediată a teritoriului acestui stat, precum şi copiii cu vârsta de până la 12 ani.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: 0035929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Sursa: Capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com