FOTO! Premierul Florin Cîțu a vizitat un șantier din Flămânzi. Ce i-a cerut primarul

Premierul Florin Cîțu a vizitat, sâmbătă, șantierul de modernizare a drumului ce străbate localitatea Flămânzi. Acesta a fost însoțit și de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.
Cîțu a primit informații privind stadiul lucrărilor și termenul de finalizare care este preconizat a fi în anul 2023, însă primarul orașului Flămânzi, Dan Oloeriu, a cerut suplimentare fondurilor pentru investiții, motivând creșterea costurilor lucrărilor.
În discuțiile avute am prezentat proiectele ce se implementează în Flămânzi, proiecte în valoare de cca 20 milioane de euro, fapt pentru care premierul a fost surprins plăcut, dar și problemele cu care ne confruntăm. Problema principală constă în blocajul proiectelor din cauza creșterii costurilor lucrărilor. De la scrierea și depunerea proiectelor, adică anii 2017-2018, au crescut cheltuielile cu forța de muncă în construcții și în ultimul an prețul materialelor de construcții. Primăria Flămânzi este pusă în situația de a suplimenta sumele cu 30-40 % în raport cu valoarea inițială a proiectelor, fără să aibă resurse proprii și nici posibilitatea de a împrumuta sume atât de mari, de ordinul milioanelor de euro. Prim-ministrul liberal, Florin Cîțu, a promis că urmează să promoveze o ordonanță de urgență prin care aceste cheltuieli suplimentare să fie suportate de la bugetul de stat, pentru ca proiectele noastre și altele similare să fie finalizate”, a afirmat Dan Oloeriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *