FOTO& VIDEO! Florin Cîțu, la Botoșani: Voi susţine în această iarnă consumatorii vulnerabili ca să nu aibă un impact creşterea preţurilor

Premierul Florin Cîțu, a declarat sâmbătă, la Botoșani, că se ia în calcul compensarea facturilor la energie electrică și gaze pentru consumatorii vulnerabili.

Întrebat dacă va elimina TVA de pe facturile la energie electrică şi gaze, Cîțu a spus că nu va umbla la sistemul fiscal, însă va susţine în această iarnă consumatorii vulnerabili.

O soluţie ca aceea este o soluţie foarte dură. Este o soluţie permanentă pentru o problemă temporară. Eu sunt de acord şi am venit cu soluţia de a aduce mai aproape implementarea Legii consumatorului vulnerabil, în loc de octombrie 2022 să fie de la 1 ianuarie 2022. În acelaşi timp, avem o soluţie de a compensa o parte din factură pentru lunile de iarnă de anul acesta pentru mai mult decât consumatorul vulnerabil. Nu vreau să umblu la sistemul fiscal pentru că după aceea este foarte greu să revin asupra lui şi implicaţiile sunt diferite, dar voi susţine în această iarnă consumatorii vulnerabili şi mare parte a populaţiei ca să nu aibă un impact creşterea preţurilor”, a precizat Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *