Școlile din România s-ar putea închide în octombrie. Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu: ”Este posibil să se ajungă la pragul de 6 la mie”

Ultimul anunț făcut de Sorin Cîmpeanu face referire la închiderea școlilor, care nici măcar nu s-au deschis încă. Oficialul din Ministerul Educației spune că este posibil ca în octombrie unitățile de învățământ să se închidă, la doar câteva săptămâni de la începerea cursurilor în formă fizică, totul din cauza faptului că există șanse mari ca rata de infecatre să depășească pragul de șase la mia de locuitori.

Deși declară de ceva timp că în luna septembrie toți elevii din România vor merge fizic la școală, acum, cu câteva zile înainte de începerea noului an școlar, Sorin Cîmpeanu, după ce în urmă cu o zi numărul infectărilor cu COVID-19 a trecut de pragul de 900 de pacienți, anunță posibilitatea închiderii acestora.

Mai exact, politicianul spune că școlile vor rămâne deschise doar atâta timp cât rata de infectare la nivel de localitate nu va depăși pragul de șase la mia de locuitori. Lucru care, după cum declară Cîmpeanu, este posibil să se întâmple chiar în luna octombrie, la câteva săptămâni de la pășirea elevilor în sălile de curs.

Ministrul Educației mărturisește că a ajuns să facă această declarație după ce s-a stabilit faptul că rata incidenței de infectare cu virusul din China crește săptămânal în ultima perioadă cu 1,5 la mie.

”Rata de infectare din localitate, acesta va fi criteriul (de funcţionare a şcolilor – n.r.). În Bucureşti suntem la 0,6 la mie. Avem o rată de creştere săptămânală de 1,5. Acum o săptămână eram la 0,4 – 0,6. Dacă, din păcate, se va păstra acest trend, pe undeva prin luna octombrie este posibil, din păcate, dacă nu vom face progrese semnificative din perspectiva vaccinării, este posibil să se ajungă la pragul de 6 la mie”, a declarat Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei emisiuni, citează româniatv.net.

Însă, deși a ținut să facă acest anunț, despre posibilitatea închiderii școlilor, încă nedeschide, Sorin Cîmpeanu nu se dezice de inițialele sale declarații. Astfel că, în continuare, înștiințează elevii și părinții că începând cu data de 13 septembrie și până când statisticile vor arăta o rată de infectare de șase la mie, toată lumea trebuie să fie prezentă fizic în sălile de curs.

Sursa: spynews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *