VIDEO Botoșaniul riscă să piardă banii alocați de Guvern pentru drumurile județene și comunale. Anunțul făcut de președintele CJ, Doina Federovici

Guvernul României a alocat în acest an, pentru drumurile județene și comunale din județul Botoșani, suma de 13,228 milioane de lei, sumă cu 30 mai mică decât cea propusă în dezbatere publică. Chiar și așa, banii alocați nu pot fi cheltuiți din cauza contestațiilor făcute cu privire la hotărârea Consiliului Județean (CJ) Botoșani prin care au fost repartizate sumele. Mai multe, potrivit șefei administrației județene, Botoșaniul riscă să piardă acești bani.

„Din păcate, Consiliul Județean Botoșani și primăriile din județ nu pot folosi banii alocați din cauza valului de contestații pe care prefectul Dan Nechifor le-a făcut la adresa hotărârii plenului Consiliului Județean privind modul de repartizare a banilor. Și asta deși, în primă instanță, când s-a judecat fondul, magistrații Tribunalului Botoșani au apreciat drept just și legal modul în care Consiliul Județean a împărțit banii alocați de Guvernul României pentru drumurile județene și comunale”, a precizat președintele CJ Botoșani, Doina Federovici.

Totodată, Federovici susține că prefectul Dan Nechifor a făcut apel la decizia instanței din Botoșani, adresându-se Curții de Apel Suceava.

Suntem acum în postura ca banii alocați de Guvern să se întoarcă la București și să nu mai poată fi folosiți. De ce? Pentru că termenul dat de Curtea de Apel Suceava pentru judecarea recursului este 8 noiembrie 2021 și este greu de crezut că procesul se va termina în timp util pentru ca banii să mai poată fi cheltuiți în acest an. Nimeni nu poate lucra atât timp cât sezonul este rece”, spune liderul CJ.

CJ a făcut o solicitare către instanță să preschimbe termenul de judecată, dar această solicitară va fi analizată abia pe 13 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *