Un medic botoșănean luptă pentru șefia celui mai mare spital din Moldova

Un medic botoșănean luptă pentru șefia celui mai mare spital din Moldova. Este vorba despre medicul primar chirurg Daniel Vasile Timofte, actualul manager al Spitalului Clinic de Urgență Sfântul Spiridon din Iași, care vrea să obțină încă un mandat la șefia acestei unități spitalicești. El a reușit deja să scape de unul dintre candidați. Potrivit Ziarul de Iași, prima etapă a concursului pentru ocuparea funcţiei de manager al Spitalului Clinic de Urgenţă Sfântul Spiridon s-a încheiat cu o înfrângere a unui candidat cotat de unii cu prima şansă. Medicul primar Raluca Neagu-Movilă, care coordonează şi activitatea Centrului Regional de Transplant, a fost eliminată din concurs. Motivul pare, e drept, uşor hilar: în proiectul de management depus, a scris mai mult decât trebuia. Mai exact, a depăşit numărul maxim legal de 20 de pagini. Pentru că proiectele de management ale candidaţilor sunt publice, cel care a sesizat acest aspect, şi care a depus şi contestaţie, a fost medicul primar chirurg Daniel Vasile Timofte, actualul manager interimar al unităţii medicale, anterior director medical al aceluiaşi spital.

Drept urmare, “Comisia de soluţionare a contestaţiilor pentru concursul de ocupare a postului de manager la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Spiridon, în urma contestaţiei depuse de candidatul Timofte Daniel Vasile din 23 august a.c., privind rezultatul verificării dosarelor de concurs(…) decide cu privire la nerespectarea numărului de pagini reglementat pentru proiectul de management depus de către candidata Neagu-Movilă Raluca, admite contestaţia, constată neîndeplinirea condiţiilor legale de participare la concurs a candidatei şi decide respingerea acesteia”.

Daniel Timofte a încercat prin contestaţia depusă să îi elimine şi pe ceilalţi candidaţi. Şi aici este vorba despre surpriza concursului, ec. Ioan Bârliba, fostul manager al instituţiei, cel care în urmă cu un an şi jumătate spunea depunându-şi demisia că are alte proiecte de făcut pe viitor, dar şi de juristul DSP Iaşi, Vasile Rusu. În cazul celor doi, dar şi în cazul Ralucăi Neagu-Movilă, Daniel Timofte constesta faptul că aceştia ar fi tratat în proiectul de management depus mai multe teme decât prevede legislaţia de concurs. 

“Cu privire la contestaţia referitoare la nerespectările art.15 alin.1 din OMS 1520/2016 de către candidaţii Neagu Movilă-Raluca, Bârliba Ioan, Rusu Vasile, în care se stipulează obligativitatea candidaţilor de a alege o singură temă ce urmează să fie tratată în proiectul managerial, comisia reţine că aspectele sesizate de contestatar nu fac obiectul atribuţiilor comisiei de soluţionare a contestaţiilor în această etapă de desfăşurare a concursului”, se precizează în răspunsul dat la contestaţia depusă de Daniel Timofte.

Drept urmare, la ultima probă a concursului, cea de prezentare a proiectului managerial, se vor prezenta Daniel Timofte, Ioan Bârliba şi Vasile Rusu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *