Ludovic Orban, săgeți de la Botoșani către contracandidatul Cîțu: Oricine promite finanțări pentru a obține voturi încalcă legea.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, la Botoșani, că primarii nu au nicio datorie față de premierul României în cazul în care li se aprobă un proiect. El a spus că orice fel de procedură de finanțare a unor proiecte de investiții, indiferent dacă este vorba de finanțare prin PNDL, finanțare prin Compania Națională de Investiții, AFM, Fondul mediu sau prin alte finanțări guvernamentale se derulează în conformitate cu procedurile legale. Afirmația a fost făcută după ce lui Orban i s-a adus la cunoștință că primarul comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireadă, a anunțat public că va trece în tabăra Cîțu, pe motiv că i s-a aprobat un proiect de 3,5 milioane lei.

Sunt convins că dacă i-a s-a aprobat un proiect unui primar al PNL, aprobarea acelui proiect s-a făcut în conformitate cu prevederile legale. Ca atare, niciun primar nu are nicio datorie față de premier dacă i se aprobă un proiect”, a precizat Ludovic Orban.

Întrebat dacă în PNL sunt negocieri în spatele unor uși închise pentru poziția de președinte, Orban a precizat că cei care fac acest lucru încalcă legea.

Dacă fac asta înseamna că încalcă legea. Acordare de finanțări guvernamentale nu se face decât în baza legii și oricine promite finanțări pentru a obține voturi încalcă legea. Eu sunt convins că majoritate membrilor PNL, a delegațiilor care vor participa la Congres vor alege în funcție de candidat, de măsura în care  candidatul răspunde exigențelor pe care le incumbă, le reclamă exercitarea funcției de președinte al PNL. Vor alege după calitățile, abilitățile, experiența pe care îl are fiecare candidat, după capacitatea de comunicare , după charismă, empatie, după tot ceea ce este necesar pentru ca un lider să poată să conducă partidul și să îl conducă spre victorie. Eu am condus partidul spre victorie”, a mai spus Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *