Șefa Inspectoratului Școlar Botoșani cere mutarea centrelor de vaccinare din cele trei săli de sport din municipiul Botoșani

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, Ada Macovei, a solicitat Primăriei Botoșani și Direcției de Sănătate Publică să găsească soluții pentru a muta centrele de vaccinare din cele trei săli de sport din municipiul Botoșani. Ada Macovei susține că în cazul în care aceste centre vor fi menținute în sălile de sport, peste 3000 de elevi ar fi privați de orele de sport. Ea spune că o variantă ar fi Sala Polivalentă ”Elisabeta Lipa”.

Considerăm că se poate face ceva, astfel încât centrele de vaccinare să fie mutate în alte spații care tot ar fi în subordinea Consiliului Local, al Primăriei. Am purtat discuții prealabile cu conducerea Sălii Polivalente, Există posibilitatea amenajării unui centru de vaccinare acolo, singurele probleme care ar fi depind strict de Ministerul Sănătății, pentru că aceste centre de vaccinare au fost înființate și fac parte dintr-o  listă de centre autorizate în care s-a investit. Primăria municipiului a investit bani pentru amenajare, dar considerăm că  și elevii merită acest efort, mai ales după un an și jumătate în care au stat efectiv fără să beneficieze de orele de sport, de mișcare”, a precizat Ada Macovei.

Ea spune că ar trebui redate circuitului firesc măcar două dintre cele trei săli de sport, respectiv cea de la Colegiul Național ”Gheorghe Asachi” și cea de la Liceul Pedagogic Botoșani.

Aceste săli deservesc aproape 3000 de copii, ceea ce înseamnă extrem de mult. Cred că propunerea noastră ar trebui luată în calcul foarte serios de autoritățile locale, de Primăria municipiului Botoșani. Colegii mei, consilieri locali, sunt de acord cu această propunere și rămâne ca Primăria să găsească o soluție împreună cu Direcția de Sănătate Publică și chiar dacă acest lucru nu este posibil imediat de la 13 septembrie, poate măcar de la 1 octombrie să redăm circuitului firesc”, a mai spus șefa IȘJ.

A treia sală de sport din municipiul Botoșani pusă la dispoziție pentru imunizarea populației împotriva COVID 19 este cea de la Școala 17 Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *