Gelozia oarbă i-a luat minţile şi după divorţ! Ce i-a făcut un bărbat fostei sale soții

Deşi cei doi erau divorţaţi, bărbatul continua să-şi chestioneze fosta nevastă în privinţa relaţiilor pe care le are. O plecare cu copilul la munte a pus însă capac la toate.

Gelozia i-a distrus unui bărbat căsnicia şi l-a adus în faţa instanţei, chemat de fosta soţie, îngrozită de purtarea lui. Spre deosebire de alte situaţii similare, judecătorii au emis un ordin de protecţie pe o durată minimă, apreciind faptul că bărbatul a ştiut să se controleze, scrie Ziarul de Iasi.

Elena P. şi Dan V. au divorţat în urmă cu câteva luni. Au continuat să locuiască în acelaşi imobil, având grijă de copilul comun. Deşi sunt divorţaţi, bărbatul continuă să-şi chestioneze fosta soţie cu privire la persoanele cu care se întâlneşte şi locurile unde merge. La sfârşitul lunii trecute, bărbatul a plecat împreună cu copilul la munte. Pe parcursul excursiei, a continuat să o bombardeze pe Elena P. cu mesaje. Când aceasta nu i-a mai răspuns, a venit val-vârtej înapoi la Iaşi. Starea de furie şi agitaţie l-a făcut ca în cursul discuţiei cu fosta soţie să ia un pahar şi să-l sfărâme în pumn. Apoi, i-a aruncat femeii cioburile în faţă. Speriată, femeia s-a refugiat în baie, de unde a sunat la 112. La sosirea poliţiştilor, bărbatul a părăsit locuinţa. În instanţă, bărbatul a explicat că nu făcuse altceva decât să ia din mâna fostei soţii paharul, pentru ca aceasta să nu bea prea mult.

Această apărare nu i-a convins însă pe judecători: au apreciat că nu se poate dovedi că bărbatul şi-ar fi rănit intenţionat soţia. De altfel, cu excepţia unui episod din 2014, când femeii i-a fost eliberat un certificat medico-legal, nu mai fuseseră reclamate acte de agresiune fizică din partea lui Dan V.

„Apreciază instanţa că o perioadă de o lună de zile este suficientă pentru ca pârâtul să conştientizeze necesitatea respectării libertăţii fostei sale soţii sub orice formă, a dreptului la un trai liniştit şi decent, a dreptului la normalitatea relaţiilor de familie, precum şi corijarea comportamentului faţă de reclamantă”, au precizat magistraţii Judecătoriei, aprobând emiterea unui ordin de protecţie.

Judecătorii au dispus evacuarea din locuinţă a bărbatului, acestuia interzicându-i-se să se mai apropie de fosta soţie sau de locuinţa acesteia la mai puţin de 50 de metri. Sentinţa nu este însă definitivă. Bărbatul a atacat sentinţa cu apel, Tribunalul urmând să discute cazul pe 1 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *