Consiliul Județean vrea să achiziționeze una dintre cele mai frumoase clădiri din Botoșani. La cât a fost evaluată

Consiliul Județean vrea să achiziționeze imobilul monument istoric “Casa Moscovici”, din municipiul Botoșani. Este vorba de clădirea care adăposteșete și Biblioteca Județeană, situată pe strada Calea Națională nr. 62, și care aparține societății Nord Proiect S.A. Botoșani. Clădirea, care are o suprafață desfășurată de 1.744,26 mp și un teren aferent în suprafață de 1.098,72 mp, are o valoare de piață de 3.235.452 lei, echivalentul a 658.000 Euro, potrivit unei evaluări recente făcută de un expert evaluator autorizat.

Urmează constituirea comisiei de negociere a condițiilor de achiziție de către Consiliul Județean Botoșani a imobilului monument istoric, care va fi alcătuită din patru membri. Aceștia vor negocia prețul de cumpărare, precum și o  posibilă plată în rate, în tranșe egale sau inegale, potrivit unui proiect de Hotărâre de Consiliu Județean, ce va fi supus spre aprobare în ședința din 30 august.

În cazul în care va fi achiziționat, imobilul va fi folosit pentru mutarea patrimoniului cultural al Muzeului Județean Botoșani și funcționarea secțiilor Bibliotecii Județene “Mihai Eminescu“ Botoșani.

FOTO Anunț imobiliar! Apartament de vânzare într-un bloc nou din municipiul Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *