Inspectorul general al IȘJ Botoșani, Ada Macovei, la preluarea mandatului: Ne propunem trei lucruri simple, dar extrem de importante pentru mandatul care va urma

Noul inspector general al Inspectoratului Școlar Județean, Ada Macovei, a declarat marți, într-o conferință de presă, că își dorește ca noul an școlar să se desfășoare în format fizic, astfel încât elevii și profesorii să poată să recupereze decalajele înregistrate în ultima perioadă fără vina lor. Ada Macovei a declarat totodată că își propune, alături de inspectorii școlari, trei lucruri importante pentru mandatul care va urma: școli performante, școli curate, școli sigure.

”Nu pot să nu amintesc faptul că este un an dificil, că am avut cursuri suspendate în anul precedemt școlar și chiar în cel anterior, iar acum ar trebui să facem tot posibilul pentru ca deschiderea anului școlar și continuarea să fie în format fizic, față în față cât mai mult timp, astfel încât elevii și profesorii să poată să recupereze decalajele înregistrate fără vina dumnealor din ultima perioadă. Ne propunem trei lucruri simple, dar extrem de importante pentru mandatul care va urma: școli performante. Asta înseamnă în primul rând învățământ în format fizic , iar dacă va fi online, cu aceeași rigoare ca și cum ar fi față în față. Ne dorim ca toți profesorii să intre la ore, orele să se desfășoare cât mai bine din punct de vedere educativ, educațional, iar rezultatele școlare să fie mai bune decât cele înregistrate în ultimii ani. De asemenea, al doilea lucru pe care îl vizăm se referă la școli curate. Indiferent de dotările și modernizările prin care au trecut unitățile de învățământ în ultima perioadă, credem că o școală curată este o școală atractivă și un mediu propice dezvoltării din toate punctele de vedere a elevilor și, bineînțeles, va asigura și un climat de liniște și de bine colegilor noștri, profesori. Ultimul lucru esențial pe care ni-l dorim se referă la școli sigure. Pentru că suntem în continuare în contextul pandemic, încercăm să asigurăm cu toate autoritățile locale toate condițiile materiale: dezinfectanți, măști pentru copii și tot ce este necesar pentru ca școlile să fie sigure din punct de vedere al sănătății și al diminuării riscului de îmbolnăvire. De asemenea, ne dorim cu toții, că școli sigure înseamnă și școli unde există un climat de liniște, de bună înțelegere între colegi, o atitudine corespunzătoare față de elevi, față de părinții acestora, astfel încât conflictele de orice natură să fie mult diminuate și chiar dacă se poate să fie evitate, pentru că avem cu totul și cu totul alte priorități decât să soluționăm la nivelul județului și chiar la nvelul Ministerului Educației diferite conflicte care apar între colegii noștri și copii și părinți și nu sunt întotdeauna aceste lucruri în regulă. Cu alte cuvinte trei lucruri le cerem directorilor unităților de învățământ și celor pe care i-am confirmat: școli performante, școli curate, școli sigure”, a declarat Ada Macovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *