Sportiva de aur din Botoșani! A urcat de două ori pe podium la Campionatele Europene de Haltere pentru juniori

O sportivă din Botoșani a obținut, luni seară, medaliile de aur şi de argint la Campionatele Europene de haltere pentru juniori Under-15 de la Ciechanow (Polonia).

Petronela Budăi, de la Clubul Sportiv Botoșani, a reușit performanța la categoria 71 kilograme, cucerind aurul la stilul aruncat și argintul la total. Federaţia Română de Haltere o felicită pe pagina sa de Facebook pe sportiva din Botoșani.

„Sportiva Petronela BUDAI, CS Botosani, componenta a CNOPJ Botosani, a evoluat la competitia categoriei 71 Kg si a castigat o medalie de aur, la stilul aruncat, cu 100 Kg, o medalie de argint, la total, cu 173 Kg, in timp ce, la stilul smuls, a obtinut o clasare pe locul IV, cu 73 Kg. Felicitari, Petronela”, scrie Federația Română de Haltere, care a avut doar două sportive la Europenele din Polonia.

Federaţia Internaţională de Haltere (IWF) a impus în iunie o suspendare de un an Federaţiei Române de Haltere ”din cauza mai multor cazuri de încălcări ale regulamentului antidoping”, sancţiune care a privat halterofilii români de participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august).

În ciuda suspendării, FRH are dreptul să participe la competiţiile care nu sunt sub egida IWF, printre care se numără şi competiţia din Polonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *