FOTO! Lucrările la drumul strategic sunt în grafic, anunță președintele CJ Botoșani. Ce lucrări au fost efectuate până acum pe cele trei loturi!

Lucrările la drumul strategic care străbate județul Botoșani sunt în grafic, anunță președintele Consiliului Județean, Doina Federovici. Potrivit sursei citate, lucrările avansează conform programului agreat de constructori cu supervizorul proiectului.
Lotul 1: Pe ambele tronsoane – Șipote – Răuseni – Călărași și Mihălășeni – Dângeni – constructorul a avansat cu pregătirea sistemului rutier. S-a lărgit drumul conform datelor din proiectul tehnic, se pregătește „zestrea noului drum” și se lucrează la poduri, podețe și șanțuri. La lotul 2:, constructorul a împărțit lotul – Răuseni – Hlipiceni – Todireni – Albești – Trușești – Dângeni – Hănești – în trei sectoare. A abordat lucrarea pe sectoarele: Răuseni – Hlipiceni – Todireni și Todireni – Albești – Trușești. A intervenit pe vechea structură a drumului pe aceste sectoare, a decapat asfaltul spart și a început să care materialul de balastieră. Se lucrează la poduri și podețe.
Pe Lotul 3: Blândești – Cerchejeni – Sulița (Cheleș) – Lunca Cernești – Todireni. Și aici constructorii au împărțit lucrarea în două loturi și avansează într-un ritm susținut.
Probele de pe sectorul experimental, cel de un kilometru prin care se controlează capacitatea portantă a drumului, au dus la optimizarea soluțiilor tehnice ce vor fi puse în operă. Constructorii lucrează la structura drumului, dar și la poduri, podețe și rigolele de scurgere”, susține președintele CJ Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *