Societatea Microbuzul a fost amendată în urma incendiului de la Botoșani. Vezi din ce motiv!

Societatea Microbuzul a fost amendată de comisarii Gărzii de Mediu Botoșani cu o amendă de 20.000 de lei în urma incendiului care a avut loc zilele trecute, când mai multe microbuze au ars într-un incendiu.

Și asta deoarece nu avea voie să depozitele microbuzele scoase din uz, iar radierea acestora din circulație trebuia să se facă în baza unui certificat de distrugere.bo

În urma autosesizării comisarilor de mediu un operator economic a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 20.000 lei, și avertisment pentru că nu a asigurat evidenţa cronologică a gestiunii deşeurilor pentru fiecare tip de deşeu, precum şi a cantităţii, naturii şi originii deşeurilor, a destinaţiei și a operaţiunii de valorificare sau eliminare a deşeurilor. Totodată, s-au stabilit 9 (nouă) măsuri cu termen în sarcina operatorului economic pentru remedierea neconformităților constatate”, susțin comisarii Gărzii de Mediu.

Potrivit Gărzii de Mediu, persoanele fizice sau juridice deţinătoare de vehicule scoase din uz nu au voie să depoziteze vehiculele scoase din uz ori componentele solide şi/sau lichide ale acestora; trebuie să predea vehiculele scoase din uz operatorilor economici autorizaţi să desfăşoare activităţi de colectare a vehiculelor scoase din uz sau direct operatorilor economici care sunt autorizaţi să efectueze operaţii de tratare a vehiculelor scoase din uz.

De asemenea, radierea definitivă din circulaţie a vehiculului se realizează în condiţiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în baza prezentării certificatului de distrugere. Certificatul de distrugere reprezintă singurul document în baza căruia se face dovada predării vehiculului scos din uz şi tratării acestuia la operatorii economici autorizaţi.
Microbuzul a încălcat toate aceste prevederi astfel că Garda de Mediu a luat măsuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *