FOTO! Razii ale polițiștilor botoșăneni în trafic. Șase șoferi prinși drogați la volan și nouă permise reținute

Polițiștii botoșăneni au reținut mai multe permise de conducere și au întocmit dosare penale în cazul mai multor șoferi, după ce au fost prinși drogați la volan. În perioada 20-22 august 2021, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier împreună cu cei din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate și cu sprijinul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni, au acționat pentru prevenirea și combaterea fenomenului infracțional și pentru depistarea conducătorilor auto care consumă substanțe psiohoactive la volan, informează printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate peste 200 de persoane și controlate aproximativ 100 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 5.000 de lei.  Dintre acestea, 7 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectare regimului legal de viteză. De asemenea, au fost reținute 9 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.
Totodată, au fost întocmite 6 dosare penale pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive și 11 dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de deținere de droguri, fiind  ridicate în vederea continuării cercetărilor, 47 de bunuri, constând în pliculețe cu substanțe cristalizante, tigarete confecționate artizanal, dispozitive de mărunțit, mai precizeaza sursa citata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com