FOTO! Trei artiști au primit titlul de ”Cetățean de onoare al municipiului Botoșani”. Distincțiile, înmânate la Cornișa

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a înmânat, duminică, titlul de Cetățean de onoare al municipiului Botoșani solistelor de muzică populară Daniela Condurache și Elena Mândrescu, dar și dirijorului Orchestrei ”Rapsozii Botoșanilor”, Ioan Cobâlă. Cei trei au devenit cetățeni de onoare ai municipiului Botoșani în luna mai 2020, însă, din cauza măsurilor de restricții datorate pandemiei, distincțiile nu le-au fost înmânate.

Consilierul local Daniela Trișcă Vicol a adus un laudațio celor trei oameni valoroși ai culturii botoșănene.

Mă aflu în fața dumneavoastră pentru ceea ce eu numesc un proiect de suflet; Se spune că succesul, asemenea fericirii, nu poate fi urmărit. El este ca un efect secundar neintenționat, din acea dedicare a omului față de o cauză mai mare decât el însuși sau ca un produs secundar al dăruirii de sine către o altă persoană;

Propunerile de astăzi vizează trei oameni valoroși ai culturii botoșănene, ale căror nume se confundă cu zestrea noastră spirituală, respectiv: -maestrul dirijor Ioan Cobâlă; -distinsa interpretă doamna Elena Mândrescu; -neaoașa și cunoscuta doamnă Daniela Condurache; Onorând pe dragii noștri artiști cu acest titlu, Consiliul Local se onorează pe sine.  (…) Toți trei sunt legați indisolubil de orchestra ,,Rapsozii Botoșanilor,, unde au scris o istorie adevărată din sudoare și suflet. Reamintim că artiștii noștri de seamă, își iubesc profesia, rezonează cu ea fiind adevărate modele de muncă, tenacitate și hotărâre”, a spus Daniela Vicol Trișcă.

Evenimentul de acordare a distincțiilor a avut loc înaintea spectacolului pe care l-a avut Orchestra Rapsozii Botoșanilor la Cornișa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *