Adjunctul IȘJ Botoșani, Paul Octav, despre numirile noi de inspectori și directori de școli: Multe prietenii. Bănuiesc că acesta a fost criteriul principal: obediența și prietenia

Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean. Paul Octav, susține că mulți dintre directorii numiți pe funcții începând cu 1 septembrie nu îndeplinesc condițiile legale, adică nu fac parte din Corpul Național al Experților în Management Educațional. Paul Octav spune că numirile lor sunt sub semnul întrebării. Mai mult, adjunctul IȘJ, care a fost schimbat la rândul lui din funcție, susține că numirile au fost făcute de către Ada Macovei, cea care va prelua șefia Inspectoratului Școlar Județean, pe prietenii și ”obediență”.

Din păcate, nu toți directorii care au fost numiți în ședința Consiliului de Administrație de la Inspectoratul Școlar îndeplinesc condițiile legale, adică nu toți fac parte din Corpul Național al Experților de Management Educațional, ceea ce înseamnă că numirile lor sunt sub semnul întrebării. Ordinul 3969 din 2017 este încă în vigoare, iar noua metodologie este pentru concursul care urmează. Numirile se fac după legislația în vigoare: Legea 1 și Ordinul 3969, care spune clar că în acele unități de învățământ unde ai profesori membri în corpul experților, nu poți pune un director care să nu aparțină Corpului. Faptul că nu s-a depus acordul, nu este un argument. Oamenii poate nici nu au fost informați. Din păcate așa stau lucrurile. Au fost multe prietenii, bănuiesc că acesta a fost criteriul principal: obediența și prietenia sau doar obediența”, a declarat Paul Octav.

Din cei 173 de directori și directori adjuncți numiți de CA a IȘJ,  patru sunt foști inspectori școlari, iar din cei 44 de directori/directori adjuncți nou numiți, mai mult de jumătate revin pe funcțiile deținute cu câțiva ani în urmă.

One thought on “Adjunctul IȘJ Botoșani, Paul Octav, despre numirile noi de inspectori și directori de școli: Multe prietenii. Bănuiesc că acesta a fost criteriul principal: obediența și prietenia

  1. Nu pot să cred! Serios? Asa a spus? Si eu care credeam ca e vb de competență ! Dar…stai ASA! De unde stie el toate astea? Nu cumva și el, la rândul său, tot așa a intrat în inspectorat??
    A uitat sărăcuțul! Imi place ca si-a negociat un loc călduț! Rusine să-i fie! Rusine si celor din gașca de hoti ce distrug țara, bucată cu bucată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *