Strigăt de ajutor al unei mamei din Botoșani. „Sunt momente în viață în care necazurile parcă se țin lanț”

Strigăt de ajutor al unei mame din Botoșani, bolnavă și operată, care de 16 ani isi ingrijeste cu multa dragoste unicul copil cu dizabilități.

Sunt momente in viata in care necazurile parca se tin lant ( pe toate planurile) si singur nu le mai faci fata! ” a zis mama baiatului care pentru prima data indrazneste sa solicite ajutorul celorlati.

Ea si sotul sau sunt bolnavi, iar fiul lor este total dependent de ea. Copilul este mult iubit, dar, din cauza bolii, nu a putut avea o copilarie obisnuita si fericita, chiar daca mama sa a luptat in permanenta pentru a face fata nevoilor acestuia. Luna viitoare va fi ziua lui de nastere, va implini 16 ani, dar mama lui nu-si poate face vise privind viitorul sau cariera lui, ci se gandeste cu groaza cum se va descurca fiul sau cand ea nu va mai fi sau ce se va intampla cu el daca dansa va cadea din nou la pat, dar in acelasi timp incearca sa se bucure de fiecare mic progres ( dupa o munca imensa) pe care fiul sau il face, chiar daca copiii sanatosi fac aceste lucruri in mod firesc la varste extrem de fragede.

De exemplu, desi fiul are 16 ani, mama sa isi doreste foarte mult ca sa reuseasca sa-l invete sa foloseasca un scaun wc toaleta cu rotile pentru ca din veniturile modeste, din care trebuie sa asigure si medicamentele pentru intreaga familie, le este foarte greu sa-i cumpere pampersul care depaseste 500 lei/luna.

Baiatul este diagnosticat cu: autism, forma severa; întârziere severă în dezvoltarea mentală și a limbajului receptiv și expresiv pe fond organic cerebral (Q-30); alalie ( fara vorbire); incontinență sfincteriană ( este dependent de pampers).

„ORICINE DORESTE SA-I BUCURE, sa aduca o raza de lumina in viata acestei familii (macar pentru o perioada de timp, sa nu simta ca-s singuri in acest zbucium continuu), II POATE AJUTA cu: SCAUN WC toaleta ( 448 lei), PAMPERS M ( 65 lei/30 buc), medicamente, alimente, produse de igiena, haine ( baiatul poarta la haine marimea M si la papuci nr 43). Orice gest frumos din partea noastra va lumina viata acestei familii greu incercate! Cine vrea sa ajute sa ma contacteze in privat ptr a-i da nr de telefon al mamei”; este mesajul transmis de Anamaria Macuc. O puteți contacta AICI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *