Profesoara din Botoșani, scoasă din examenul Bacalaureat, anchetată și de polițiști

Profesoara din Botoșani, care a fost scoasă din examenul de Bacalaureat pentru tentativă de fraudă, este anchetată și de polițiști. Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, a declarat că profesoara are dosar penal pentru divulgare de informații secrete de serviciu sau nepublice.

Am fost sesizați de către Inspectoratul Școlar Județean cu privire la faptul că un profesor care făcea parte dintr-o comisie de supraveghere a examenului de bacalaureat ar fi fotografiat și transmis subiectele examenului, unei alte persoane in vederea rezolvării acestora.  In cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de divulgare de informații secrete de serviciu sau nepublice, urmând ca în funcție de rezultatele cercetărilor să fie dispuse măsuri legale”, a precizat Nenișcu.

De unde a plecat totul

Cadrul didactic. care supraveghea la Centrul de examen de la Colegiul Național ”Gheorghe Asachi” din Botoșani, a fost surprins de celălalt profesor supraveghetor în timp ce fotografia subiectul de la biologie pentru a ajuta cu rezolvarea un candidat.

Comisia Centrului de examen de la Colegiul Național ”Gheorghe Asachi” a sesizat Comisia Județeană, care s-a deplasat la fața locului și a eliminat-o din examen. Profesoara și-a recunoscut fapta.

Comisia Centrului de examen de la Colegiul Național ”Gheorghe Asachi” a sesizat Comisia Județeană cu privire la faptul că un profesor asistent ar fi fotografiat subiectul primit la biologie. S-a deplasat Comisia Județeană la Centrul de examen respectiv și s-a constatat că doamna a încercat, după declarațiile făcute de aceasta, să ajute un candidat. A trimis subiectul în altă parte pentru rezolvare, însă și-a dat seama că Comisia de examen știe și nu a apucat să transmită rezolvarea în altă parte. A rămas la stadiul de  tentativă. Comisia Județeană a exclus-o pe loc din examen pe respectiva doamna.”, a declarat Paul Octav, inspector general adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani schimbă directorii de școli în noul an școlar. Vezi lista cu cei numiți la conducerile unităților de învățământ din Botoșani!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *