Compania din Botoșani, care aproape și-a triplat profitul, anul trecut, și a ajuns la 159 de angajați

Producătorul şi procesatorul de carne Sagrod din Boto­şani, controlat de antreprenorul român Dan-Marius Ţîmpău, a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 73,7 mil. lei (15,3 mil. euro), în scă­dere cu aproximativ 6% fa­ţă de anul anterior, po­trivit cal­culelor ZF făcute pe ba­za datelor de pe site-ul Minis­terului Finanţelor Publice.

Compania a realizat anul trecut un profit net de peste 3,1 mil. lei (660.000 de euro), aproape triplu faţă de anul pre­cedent, când procesatorul de carne a avut un câştig net de circa 1,1 mil. lei (241.000 de euro), conform datelor publice. Compania a ajuns în 2020 la un număr mediu de 159 de angajaţi, cu 10 oameni mai puţin decât în 2019.

Compania, înfiinţată în urmă cu 29 de ani în oraşul Darabani, judeţul Boto­şani, s-a dezvoltat de la o car­man­gerie unde se pro­du­ceau câteva sortimente de salamuri şi cârnaţi, la pro­ducţia de mezeluri şi pre­parate tradiţionale, comercializate atât în magazinele pro­prii, cât şi distribuite în mai multe localităţi din zona Moldovei. Magazinele Sagrod sunt localizate în oraşele Darabani, Dorohoi, Botoşani, Iaşi, Bacau, Comăneşti, Moineşti şi Suceava, potrivit infor­ma­ţiilor de pe site-ul companiei.

Compania controlată de antreprenorul Ţîmpău Dan-Marius are propriile abatoare pentru sacrificarea porcinelor, bovinelor şi a ovinelor.

Producătorii de carne de porc estimează o creştere a pre­ţului cărnii de 25% în 2021 comparativ cu 2020, în con­tex­tul în care pesta porcină africană evoluează pe teritoriul Ro­mâniei şi importurile de carne de porc cresc, pe de o parte, iar costul furajelor pentru animale a crescut cu două cifre, pe de altă parte.

Sursa: zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *