Autoritățile sanitare botoșănene se pregătesc de valul patru al pandemiei: Crește numărul de paturi COVID la Secția Pediatrie și se va scurta timpul de reacție din spitale, dacă cresc infectările

Autoritățile sanitare botoșănene au început să ia măsuri pentru valul patru al pandemiei, în contextul creșterii numărului de infectări cu COVID 19 la nivelul țării. Medicul Monica Adăscăliței. directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, a declarat marți, într-o conferință de presă, că s-a propus creșterea numărului de paturi pentru pacienții COVID la Secția Pediatrie, dat fiind faptul că tulpina Delta a coronavirusului afectează mai mult copiii și tinerii. Reprezentanții DSP Botoșani urmează să se întâlnească în următoarele zile și cu reprezentanții tuturor spitalelor din județ pentru a lua noi decizii în acest sens.

Având în vedere contextul epidemiologic actual de pe teritoriul României și tendința de creștere a numărului de cazuri confirmate cu virusul Sars COV 2, Direcția de Sănătate Publică Botoșani va colabora în zilele următoare cu managerii unităților sanitare pentru a pune la punct strategia în vederea scurtării timpului de reacție în momentul în care contextul epidemiologic se va înrăutăți la nivelul județului Botoșani, Noi sperăm că nu, dar trebuie să fim pregătiți și vom pregăti toate documentele necesare pentru a aproba un număr mai mare de paturi care vor fi alocate pentru COVID în caz că situația epidemiologică o va cere. De asemenea, având în vedere că tulpina Delta, comparativ cu variantele dominante din valurile anterioare,afectează în număr mai mare copii și tinerii , am stabilit cu conducerea Spitalului Județean creșterea numărului de paturi COVID la Secția Pediatrie. Sperăm să nu avem nevoie, dar să fim pregătiți cu un număr mai are de paturi pe secția Pediatrie”, a declarat Adăscăliței.

Directorul DSP Botoșani susține că în zilele următoare se vor ridica tot ce înseamnă stocuri de materiale, echipamente de protecție,  pentru a vedea dacă spitalele din județul Botoșani sunt pregătite pentru un eventual val patru al pandemiei. De asemenea, se va verifica în spitale tot ce înseamnă stații de oxigen, respectiv dacă sunt probleme în aprovizionarea cu oxigen.

Ne pregătim pentru situația în care va fi un număr suficient de pacienți pe secția Terapie Intensivă. Fiind  deficit de medici pe Terapie Intensivă la nivelul țării, am luat legătura cu spitalele din județul nostru pentru a solicita necesarul de personal medical să putem fi pregătiți pentru eventuale detașări ale personalului din țară pentru județul nostru”, a mai spus directorul DSP. Marți au fost confirmate în județul Botoșani șase persoane pozitive COVID.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *