Meteorologii anunță cum va fi vremea în ultimele două săptămâni din luna august. Prognoza meteo!

Meteorologii au realizat o estimare a valorilor termice și precipitațiilor în perioada 16-29 august. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în Moldova, în primele două zile ale intervalului vremea va fi călduroasă, pe alocuri caniculară îndeosebi în jumătatea sudică a regiunii, cu o medie a maximelor în jurul valorii de 34 de grade, și a minimelor de 17…18 grade.

Se va răci și în această regiune, în zilele de 18 și 19 august, când media temperaturilor maxime nu va mai depăși 26 de grade, iar cea a minimelor va fi, în general, de 13…15 grade. În restul intervalului nu sunt estimate variații mari de temperatură, maximele urmând a fi în medie de 26…28 de grade, iar minimele de 14…16 grade. Valori termice mai scăzute vor fi posibile după 27 august.
În 17 și 18 august se vor semnala averse pe arii extinse, iar mai ales în nordul regiunii și în dealurile subcarpatice, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. În ultima decadă a lunii august, ploile se vor semnala pe arii restrânse, probabilitatea de apariție a acestora urmând să
crească în zilele de 25 și 26 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *