FOTO & VIDEO! Mai multe colete cu țigări abandonate de contrabandiști în vegetație la vederea polițiștilor de frontieră botoșăneni. Indivizii au fugit în Ucraina

Polițiștii de frontieră botoşăneni au descoperit și ridicat în vederea confiscării, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competenţă, 7.500 de pachete cu ţigarete de contrabandă în valoare de peste 74.400 de lei, a declarat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani.
Potrivit sursei citate, în data de 14 august, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi împreună cu cei din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani au organizat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete, în zona de competență. Astfel, pe timpul acţiunii, în jurul orelor 16.15, pe direcţia localităţii de frontieră Oroftiana au fost observate mai multe persoane, care transportau colete voluminoase cu ţigări.
În momentul în care au observat poliţiştii de frontieră, persoanele au abandonat coletele cu ţigări şi s-au dispersat in direcţii diferite, retrăgându-se pe teritoriul statului vecin. Imediat au fost anunţate autorităţile de frontieră din Ucraina pentru cercetarea în comun a evenimentului. La inventarierea bunurilor a reieşit faptul că în coletele respective se aflau ţigări, fiind stabilită cantitatea de 150.000 de ţigarete (7.500 de pachete), în valoare de 74.414 lei, bunuri ce au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor”, a precizat Răcnea.
Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *