Ce „tarife” au medicii pentru o naştere: „Păi, în general se dau 1800, 1900 de lei”. O infirmieră spune că şi ea a plătit „taxa” chiar dacă e angajata spitalului

A doctor holding a beautiful baby boy minutes after the birth.

Şpaga în spitale e boală grea! După ce zilele trecute o femeie a acuzat medicul că nu i-ar fi făcut investigaţii din cauza şpăgii prea mici, o altă tânără care a născut în acelaşi spital ne-a povestit că doctorii au „tarife” clare şi cer banii imediat după naştere. Mai mult, inventează diagnostice la cerere pentru cezariană. Desigur, contracost, scrie Observatornews.

„A venit dânsa la mine şi mi-a spus că: ştiţi că trebuie să plătiţi. Că trebuie să plătiţi anestezistul, asistentul şi toţi cei care au participat la naştere. Am întrebat cât? Păi, în general se dau 1800, 1900 de lei”, spune o pacientă sub protecţia anonimatului.

Atât ar costa neoficial o naştere la sptialul CF 2. Cel puţin asta susţine o tînără care a născut recent aoclo. Femeia spune că medicul ginecolog i ar fi cerut şpagă de la prima consultaţie. „Am făcut o ecografie pe care m-a pus s-o plătesc. 100 de lei ecografia. Mi-a spus că aşa se plăteşte în general: 100 de lei. În momentul în care am scos banii i-a băgat imediat în buzunar, nu am primit bon fiscal, nu am primit chitanţă”, mai spune pacienta.

Tot medicul ar fi învăţat o cum să facă cezariană dacă îi e teamă să nască natural: „Trebuie să discute cu un medic oftalmolog să îmi găsească un diagnostic astfel încât să îmi fie recomandată cezariana. Un om cu care bineînţeles trebuie să fim atenţi să uităm cumva că ne ajută”. Nici medicul, nici conducerea spitalului nu au putut fi contactaţi pentru a comenta acuzaţiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *