VIDEO Botoșănean amendat pentru că a abandonat cinci cățeluși la gunoi

Un bărbat din comuna George Enescu a fost sancționat cu o amendă drastică după ce a fost surprins de camerele video în momentul când abandona la o pubelă de gunoi din Dorohoi, cinci cățeluși.

Totul s-a întâmplat în dimineața zilei de 9 august când polițiștii locali dorohoieni au observat pe monitor cum un bărbat parchează o mașină în dreptul mai multor pubele de gunoi și scoate din portbagaj o cutie pe care o abandonează. În cutie se aflau cinci cățeluși.

Polițiștii locali l-au identificat pe bărbatul din comuna George Enescu cu ajutorul filmărilor, după numărul de înmatriculare a mașinii și l-au invitat la sediul instituției. Polițiștii locali dorohoieni au anunțat Poliția Animalelor, instituție recent înființată, a cărei reprezentanți au venit la Dorohoi de la Botoșani și l-au sancționat pe bărbatul în cauză cu suma 1000 de lei. Tot ei au luat cățelușii și i-au dus la un centru pentru animale fără stăpân din Botoșani.

Este primul caz semnalat în Dorohoi când o persoană este sancționată pentru abandon de animale.

Potrivit viceprimarului municipiului, Cristian Dogaru, în Dorohoi sunt instalate un număr de 35 de camere video, montate în toate zonele orașului.

„Cele 35 de camere video de supraveghere au fost achiziționate prin intermediul unui proiect transfrontalier. Urmează ca în timp scurt să mai achiziționăm camere de supraveghere, astfel încât numărul acestora va ajunge la 80. Vor fi montate camere video inclusiv la locurile unde cetățenii depozitează gunoiul. În legătură cu cazul semnalat, țin să precizez că Primăria Dorohoi a început colaborarea cu Poliția animalelor și urmărim descurajarea fenomenului de abandon al animalelor”, a declarat pentru Realitatea Dorohoiană, viceprimarul Dorohoiului Cristian Dogaru.

Precizăm că în municipiul Dorohoi există un Serviciu de ecarisaj care funcționează în structura sociertății Servicii Publice Locale (SPL), din subordinea Consiliului Local.

Sursa: Realitateadorohoiana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *