FOTO & VIDEO! Microbuz plin cu ţigări de contrabandă, blocat în trafic de către poliţiştii de frontieră din Botoșani

Polițiștii de frontieră botoşăneni au descoperit, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competenţă, cantitatea de 11.910 de pachete cu ţigarete de contrabandă  în valoare de peste 118.000 de lei, transportate de către un cetăţean român într-un microbuz, a declarat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani. 

Potrivit sursei citate, pe 11 august, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi, în cooperare cu poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani, au organizat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete, în zona de responsabilitate.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii de frontieră au oprit în trafic, în localitatea Loturi Enescu – judeţul Botoşani un autovehicul înmatriculat în România, condus de cetăţeanul român H.M., în vârstă de 43 de ani.

În interiorul mijlocul de transport, poliţiştii de frontieră au observat mai multe colete voluminoase, învelite în folie de polietilenă, suspecte a conţine ţigarete de contrabandă. Poliţiştii de frontieră au condus persoana şi autovehiculul la sediul sectorului pentru efectuarea unui control amănunţit. Ca urmare a controlului efectuat au fost descoperite, în colete, 238.200 de ţigarete de provenienţă extracomunitară, cu o valoare de 118.265 de lei, care au fost ridicate în vederea confiscării. De asemenea, poliţiştii de frontieră au reţinut şi mijlocul de transport, în valoare de peste 29.500 de lei. Bărbatul a declarat faptul că ţigaretele au fost achiziţionate de la o persoană necunoscută de pe raza judeţului Botoşani, cu scopul de a le transporta către un cetăţean din municipiul Botoşani”, a precizat Răcnea.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com