Un tânăr care a lăsat fără bijuterii, telefoane sau bani mai multe persoane din Botoșani, arestat preventiv

Magistrații Judecătoriei Botoșani au emis, miercuri, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele unui tânăr de 24 de ani, din municipiul Botoșani, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat, furt și tentativă de furt. Judecătoria Botoșani a admis propunerea procurorilor de arestare a tânărului și au respins cererea prin care botoșăneanul solicita arestul la domiciliu sau controlul judiciar.

Potrivit anchetatorilor, în luna iulie 2021, tânărul ar fi sustras bunuri, constând în bani, bijuterii și telefoane mobile, de la mai multe persoane în timp ce acestea se aflau în incinta unor societăți comerciale.

Pe 10 august a.c., a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la locuința tânărului bănuit de comiterea faptelor, prilej cu care au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri care interesează cauza.

Solutia pe scurt: Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani în dosarul nr. 2958/P/2021. Respinge cererea formulată de către inculpat, prin apărător, de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. În temeiul art. 226 alin. 1 şi 2 Cod de procedură penală, cu referire la art. 202 alin. 1 şi 3, alin. 4 lit. e Cod procedură penală şi art. 223 alin. 2 Cod de procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Ispir Alexandru-Ionuţ, cercetat sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de „furt”, prev. şi ped. de art. 228 alin. 1 Cod penal, unei infracţiuni de tentativă la „furt calificat”, prev. şi ped. de 32 alin. 1 rap. la art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. b și d, alin. 2 lit. b Cod penal şi a două infracţiuni de „furt calificat”.

 

FOTO Tragedie fără margini la Botoșani! Un copil de 14 ani găsit mort în apartamentul familiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *