Cele mai populare tipuri de pariuri din fotbal

Fotbalul este de departe cel mai iubit sport in Romania. Acest lucru evident ca este valabil si in cazul pariurilor sportive, astfel ca cei mai multi jucatori aleg sa parieze pe meciurile de fotbal in detrimentul altor sporturi.

Zilnic poti gasi in oferta caselor de pariuri sute de meciuri de fotbal pe care poti paria, iar in weekend activitatea este si mai intensa, fiind disponibile mii de astfel de evenimente din toate colturile lumii.

In acest articol vreau sa iti prezint care sunt cele mai populare tipuri de pariuri pe care le poti alege pentru un meci de fotbal.

Tipuri de pariuri clasice pe meciurile de fotbal

In ultimii ani industria pariurilor sportive s-a dezvoltat extrem de mult, iar asta se observa usor si in diversitatea ofertei de pariuri de care te poti bucura astazi. Astfel la aproape orice meci de fotbal exista sute de optiuni de pariuri, una mai interesanta ca cealalta.

Cu toate acestea in continuare pariurile clasice raman cele mai selectate. Iata in lista urmatoare care sunt optiunile de pariuri clasice:

  • Rezultat final
  • Total goluri
  • Handicap
  • Prima/A doua repriza
  • Pauza sau final

Putem numi aceste tipuri de selectii pariuri clasice deoarece ele iau in considerare golurile marcate in meci, spre deosebire de alte pariuri care implica monitorizarea altor evenimente (cornere, cartonase etc.).

Handicapul asiatic este unul dintre cele mai iubite tipuri de pariuri. Sunt multe situatii in care cotele pentru un meci de fotbal sunt foarte dezechilibrate, deoarece una dintre echipe porneste mare favorita. Mai ales in astfel de situatii handicapul asiatic este o optiune interesanta de pariu, la care poti prinde cote foarte bune.

Prin intermediul handicapului asiatic se ofera un avantaj sau un dezavantaj fictiv uneia dintre echipe. La scorul final al meciului se adauga sau se scade respectivul handicap, iar ulterior se decide soarta pariului plasat.

De asemenea, un alt avantaj oferit de pariurile pe handicap asiatic sau goluri asiatice este acela ca unele iti ofera si posibilitatea de a primi banii inapoi, integral sau partial, in cazul in care dupa aplicarea handicapului selectat scorul final este egal.

Pariurile pe goluri sunt si ele la mare cautare, iar de multe ori mai populare decat cele pe rezultatul final. Mai ales in campionatele puternice echipele mai slab cotate pot sa produca surprize si sa inscrie goluri. Astfel prin intermediul unui pariu pe goluri poti evita astfel de surprize care sa iti strice biletul.

De asemenea si in privinta pariurilor pe goluri exista asa-numitele pariuri asiatice. Diferenta fata de pariurile clasice pe goluri o reprezinta situatia in care primesti o anumita parte din bani inapoi sau jumatate din pariul tau este castigator. De exemplu, in cazul pariului asiatic “peste 3 goluri”, daca se inscriu exact 3 goluri in meci atunci vei primi banii inapoi.

Pariuri speciale la fotbal

In cadrul pariurilor speciale se regasesc acele pronosticuri pentru meciurile de fotbal in cadrul carora nu golurile reprezinta obiectivul, ci alte evenimente.

Astfel, in prezent la meciurile importante de fotbal ai posibilitatea de a plasa pariuri pe cornere, cartonase, faulturi, suturi pe poarta, precum si alte statistici interesante precum posesia mingii, offside-uri si altele.

Este foarte interesant sa urmaresti un meci de fotbal dupa ce ai plasat un astfel de pronostic, deoarece practic nu te intereseaza rezultatul final sau golurile inscrise, ci alte evenimente.

Totusi, trebuie sa te informezi bine inainte sa joci un astfel de pariu. Poti analiza statisticile disponibile pentru fiecare echipa in parte si sa incerci sa gasesti un pariu valoros in urma informatiilor dobandite.

De asemenea, in cazul pariurilor pe cartonase, dar si pe fault-uri conteaza mult si arbitrul partidei, despre care poti gasi de asemenea informatii utile, precum media de fault-uri sau cartonase aratate pe meci. Evident ca si miza meciului respectiv trebuie luata in considerare. Daca este vorba despre un derby atunci e foarte probabil ca numarul de cartonase si fault-uri sa fie mai mare decat in mod obisnuit.

Pariuri live pe meciurile de fotbal

Bineinteles ca pe internet poti paria pe meciurile de fotbal si live, in timp ce acestea se desfasoara. Pe langa tipurile de pariuri clasice, pe platformele de pariuri live poti intalni si cateva selectii mai interesante.

Printre acestea se numara: piete rapide (primul eveniment din urmatoarele 5, 10 sau 15 minute: gol, corner, aut, penalty etc.), urmatorul gol marcat (selectezi echipa care va marca urmatorul gol), urmatorul corner, prima echipa care ajunge la “x” cornere si altele.

Alte tipuri de pariuri populare

Pe langa tipurile de pronosticuri prezentate anterior sunt suficienti pariori care prefera si alte selectii. Printre acestea se pot regasi pariurile pe marcatori, pariurile combinate (rezultat final si total goluri), selectii de tipul DNB – Draw No Bet (primesti banii inapoi in caz de meci egal).

De asemenea cei care prefera cote mari dintr-un singur eveniment se orienteaza adeseaza si catre pariurile Pauza/Final si Scor Corect, dar in cazul acestor selectii ai nevoie de foarte multa inspiratie si noroc.

Pariuri la cerere

Nu in ultimul rand trebuie mentionat faptul ca unele case de pariuri online de top ofera clientilor posibilitatea de a-si crea propriul tip de pariu. Astfel, daca vrei sa pariezi pe ceva care nu exista deja in oferta poti solicita un pariu individual.

Te poti gandi la orice eveniment care se poate intampla intr-un meci de fotbal. Agentia va analiza cererea ta de pariu si va reveni cu o oferta in acest sens, iar ulterior tu poti paria pe propria selectie.

Se poate spune asadar ca pariurile sportive au trecut la un alt nivel, tinand cont ca jucatorii pot solicita propriile pariuri.

In final vreau sa iti spun ca exista si tipuri de pariuri pe care nu ti le recomand. Selectiile de tipul “Total goluri in meci – par sau impar” tin strict de noroc, nu pot fi anticipate in niciun fel, asadar eu iti recomand sa eviti astfel de pariuri.

Ti-am prezentat asadar care sunt cele mai populare tipuri de pariuri pe fotbal. Oferta in acest sens este una foarte bogata, astfel ca cel mai important lucru este sa analizezi foarte bine un meci de fotbal inainte de a paria pe el.

Orice tip de pronostic se poate dovedi a fi valoros, atata timp cat in spatele alegerii lui s-a facut o informare corecta si ai suficiente argumente care sustin alegerea acelui pariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *