România, lovită de un nou ciclon. Va fi o perioadă extrem de critică

Meteorologii anunţă că luna august va fi mai fierbinte decât iulie. Europa se confruntă cu caniculă şi risc de incendii care ar putea afecta şi România. Mai mult, țara noastră riscă să fie lovită și de un ciclon din Marea Neagră.

„Nu va fi deloc foarte bine. Săptămâna aceasta temperaturile din întreaga Europă încep din nou să crească și vor fi afectate în special în zona de sud a Italiei, din nou Grecia care a primit de la meteorologi cod portocaliu. Temperaturile vor trece la amiază din nou la 43-44 de grade și se vor menține aceste valori termice câteva zile bune.

Nu vor fi precipitații importante. În Grecia nu a mai plouat de o lună și nici în următoarele 10-12 zile conform prognozelor nu va cădea strop de apă.

Valabil si pentru sudul Italiei, Calabria, Sardinia acolo unde meteorologii au instituit un cod roșu de caniculă. Temperaturile vor trece de 45 de grade Celsius. Şi Spania, în special zona insulelor Canare va fi afectată din nou de un val de căldură”, a precizat Denisa Ţicu, la Antena 3.

Un ciclon din Marea Neagră poate lovi România

„În sudul Europei nu se așteaptă în următoarele zile precipitații, ele sunt așteptate în altă parte generate de un ciclon care începe să se dezvolte în Marea Neagră. Va fi afectată zona de Sud a Rusiei partea de sud a Ucrainei și nordul Turciei. Meteorologii prognozează acolo cantități uriașe de apă 200 de litri pe metru pătrat. Este imens, sunt precipitații care vor avea caracter torențial pentru că și în zonele respective temperaturile au fost foarte ridicate în această perioadă și urmează o vreme la extrem în jumătatea estică a Europei.Este posibil să ne afecteze și pe noi pentru că e posibil ca ciclonul să ajungă în zona de coastă a Mării Negre. Noi am mai trecut într-o astfel de perioadă în urmă cu o lună de zile. Am văzut ce a lăsat în urmă acest ciclon care s-a format chiar deasupra Mării Negre. Au fost cantități uriașe de apă au fost intensificări de vânt, vijelii, toate aceste fenomene prezente pe partea de sud-est a țării. Ne amintim de sudul Moldovei, zona Dobrogei chiar și Muntenia, au fost astfel de fenomene și posibil ca în perioada următoare acest ciclon care acum se dezvoltă în zona de est a Mării Negre să afecteze și zona țării noastre”, a mai spus aceasta.

Sursa: evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com