Criminalul care a ucis un om de afaceri din Botoșani, cu un cuţit şi o bâtă de baseball, aşteptat la cursuri, la facultate

Un tânăr care a ucis un om de afaceri din județul Botoșani cu un cuţit şi o bâtă de baseball a fost declarat admis la Universitatea Constantin Brancuşi, din Târgu-Jiu. Criminalul este aşteptat la cursuri, pentru că pedeapsa o ispăşeşte într-un regim mai relaxat.

Este vorba despre Vlad Scurtu Irimia, din Suceava, condamnat în 2007 la închisoare pentru omor deosebit de grav și tâlhărie.

Acesta, student fiind în Iași, împreună cu iubita sa (n.r. Alina Mihaela Roșca) au omorât un om de afaceri cu lovituri repetate de cuțit și cu o bâtă de baseball.

Între timp, tânăra care a participat la crimă a fost eliberată în cursul anului 2020, după 10 ani de închisoare.

Tânărul are de efectuat o pedeapsă de 23 de ani de închisoare în regim închis.

Admiterea la universitatea din Târgu-Jiu îi schimbă regimul de detenție în semi-deschis, lucru care schimbă hotărârea judecătorească prin care a fost stabilit regimul de detenție. Cei doi tineri au plănuit să-l omoare pe Daniel Mancaş, directorul unei firme din Botoşani cu care fata a avut o relaţie după ce s-au cunoscut pe internet.

Sursa: Antena3.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *